Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

De perfecte “ziek zijn” soep

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Mijn vriend en ik zijn al een week ziekjes, om voor een goed en snel hertel te zorgen maakte ik vanmorgen tomatensoep. In tomaten zitten namelijk heel veel voedingstoffen die helpen je lichaam gezond te houden en ziektes af te weren. Een perfect soepje dus dat we nu goed kunnen gebruiken.

Wat heb je nodig?

[list style=”heart”]
[li]2 teentjes knoflook[/li]
[li]1 ui[/li]
[li]0,75 liter water[/li]
[li]75 gram tomaten[/li]
[li]1 potje tomatenpuree (75 gram)[/li]
[li]2 bouillon blokjes[/li]
[li]peper en zout[/li]
[/list]

De bereiding:

[list style=”arrow-right”]
[li]1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes[/li]
[li]2. Frituur de ui en knoflook op laag vuur in kokosolie.[/li]
[li]3. Ondertussen snij je de tomaten door midden en haal je het hart eruit.[/li]
[li]4. Zet nog een pan op het vuur en kook hier het water in, voeg de bouillon blokjes toe.[/li]
[li]5. Als de ui en de knoflook gefrituurd zijn gooi je hier alle tomaten en de tomatenpuree in. Laat het nog even op matig vuur koken. [/li]
[li]6. Ten slotte kan het gekookte water bij de tomaten en dit laat je 10-15 minuten op hoog vuur koken.[/li]
[li]7. Breng de soep op smaak en voeg peper en zout toe.[/li]
[li]8. Pureer de tomatensoep met een blender. Ik gebruik hier mijn smoothie blender voor, het word dan een glad geheel, wat ik zelf het lekkerste vind. Let wel op als de soep nog heet is.[/li]
[/list]

Voilà: smakelijk eten!

Het resultaat van half uurtje werk
Het resultaat van 1 uurtje werk

Ook leuk om te lezen