Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Wat kun je doen tegen huidproblemen?

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik afgelopen Maart naar Ibiza geweest. 1 week nadat ik terug kwam uit Ibiza kreeg ik heel erg last van uitslag in mijn gezicht, het begon met uitslag en later werden het onzuiverheden (puistjes). Ik heb mijn gehele jeugd totaal geen last gehad van jeugdpuistjes, het enige wat ik dacht was; “het zal me nu toch niet gaan overkomen dat ik op mijn 25ste met een puberhuid door het leven moet.”

In het begin dacht ik nog dat het vanzelf over ging, maar dit gebeurde helaas niet. Ik ben me toen helemaal gaan verdiepen in wat je kunt doen tegen een onzuivere huid. Belangrijker nog; waar komt het vandaan? Nadat ik heel internet had uitgepluist en mijn moeder (natuurlijk) om raad had gevraagd heb ik de volgende dingen uitgeprobeerd:

[list style=”heart”]
[li]1,5 liter water drinken per dag[/li] Water zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen.
[li]Slikken van biergist tabletten[/li] Biergist is bloedzuiverend en ondersteund daardoor een zuivere huid.
[li]3x per week sporten[/li] Sporten stimuleert het afvoeren van afvalstoffen.
[li]Schoonheidsspecialiste[/li] Een schoonheidsspecialist zuivert je huid, ik ga 1x in de 6 weken.
[li]DIY maskers [/li] Ik heb maskers gemaakt van advocaat, citroen, honing en olijfolie, alle ingrediënten zuiveren je huid op een natuurlijke manier.
[li]2x masker aanbrengen[/li] 2x per week een masker aanbrengen voorkomt de opslag van talg.
[li]Slikken van grote klis extract[/li] De grote klis heeft een vochtafdrijvende werking, giftstoffen worden op een natuurlijke manier afgevoerd. Het zorgt ervoor dat het ontstekingen tegenwerkt en verspreiding van problemen worden voorkomen.
[li]Veel fruit en groente eten[/li] In groente en fruit zitten heel veel vitaminen en mineralen, die zorgen voor een stralende huid.
[/list]

Ik hield bovenstaande punten 3 weken vol en zag enige verbetering, maar het zag er eerlijk gezegd nog steeds niet uit. Ik voelde me er niet meer door op mijn gemak en verschuilde me het liefst achter mijn bril en mijn haar. (wat totaal niks voor mij is). Ik heb me nooit kunnen indenken hoe mensen met acne zich voelde, maar kan me goed voortellen dat zij zich hierdoor afschuwelijk onzeker voelen en achteraf gezien viel het wat ik had nog wel mee!

Na 6 weken DIY onderzoek heb ik toen toch maar de hulp van de professionals ingeschakeld. Ik maakte een afspraak bij Centre Beaute een instituut voor huidverzorging. Op de een of andere manier schaamte ik me een beetje bij de eerste afspraak. Terwijl dat deze mensen vast en zeker wel iets ergers gezien hadden.

Ik werd behandeld met Glycolzuur. Glycolzuur heeft de kleinste structuur van fruitzuren en heeft daardoor het vermogen om het diepst in de huid door te dringen. Ik ben in totaal 4x langs geweest en heb 4 x een peeling ondergaan. Tijdens deze peeling lossen 5 tot 8 laagjes dode huidcellen in een keer op. Dode huidcellen zijn in 80% van de gevallen de oorzaak van mening huidprobleem. Bij de 1ste 2 peelings zat er 2 weken tussen en bij de laatste 2 behandelingen zat er 4 weken tussen de behandelingen. De laatste keer dat ik ben geweest is afgelopen vrijdag; de medewerker maakte een foto, zie liet me ook de foto zien die werd gemaakt bij de eerste behandeling. Het resultaat was verbluffend, je zag echt het verschil! Bij de eerste behandeling kreeg ik ook 2 producten mee om thuis mee aan de slag te gaan. Hierdoor word het proces gesticuleert en blijft de huid langer “schoon”.

[list style=”arrow-right”]
[li]Glycare Lotion[/li] Een olievrije lotion op basis van Glycolzuur voor de (extreem) vette- en/of probleemhuid.
[li]Moisture Defense Antioxidant Hydrating Gel [/li]De luchtigste formule uit de serie en ideaal voor de vette en acne huid. Kalmeert, hydrateert en biedt de huid optimaal comfort.
[/list]

Aanbrengen; iedere avond na de reiniging.
Aanbrengen; iedere avond na de reiniging.

Aanbrengen; iedere ochtend als dagcrème.
Aanbrengen; iedere ochtend als dagcrème.

 
 
 
 
 
 
 
 

Ik ben echt super te spreken over de behandeling van Centre Beaute. In principe ga je er niet heen voor je plezier, maar de medewerker maakte er toch een ontspannend moment van, in het begin maakte ze een leuk praatje en ze gaf me nadat de peeling was ingetrokken een kleine massage. Het resultaat is verbluffend, ik heb nog nooit zo een stralende en schone huid gehad. Je gaat je toch onzeker voelen als je geen mooie huid hebt, anderen zien het misschien niet eens zo goed. Maar zelf heb je het idee dat iedereen er de hele dag heen kijkt.
Als ik eerlijk ben had ik eerder naar Centre Beaute moeten gaan, maar ik heb altijd het gevoel dat ik het wiel eerst zelf moet uitvinden 😉 Ik wil jullie dus meegeven dat het soms echt niet erg is om naar een proffesional te stappen, soms heb je gewoon een beetje hulp nodig!
Ik moet er wel bij zeggen dat de behandelingen niet goedkoop zijn, ik denk dat alles bij elkaar het zo een €500, heeft gekost. Maar gelukkig kwam ik door de zorgverzekering een heel eind!

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn story en woon je in de buurt van Limburg, ga dan zeker eens langs bij Centre Beaute. Want van mij krijgen ze een dikke tien!

Liefs,

Ook leuk om te lezen