Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Q-base: Creatures of the Night

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Zaterdag 13 September was het dan zo ver. Q-base 2014, ik heb er weken naar toe geleefd. Q-base is het laatste buiten festival van het jaar en opende afgelopen zaterdag voor de 11de keer zijn poorten. Het mooie aan het festival is dat het start om 17.00 s’avonds en eindigt om 07.00 uur s’morgens. Al dansend onder de hemel ga je van dag naar nacht, dit is erg speciaal. Q-base vind plaats op een oude leger basis vlak bij Duitsland over de grens, iedere area heeft een eigen thema en stijl. Het festival duurt 14 uur en ik kan zeggen dat ik het helemaal ge-wel-dig vond!

Als ik tegen mensen in mijn omgeving zeg dat ik naar Q-base ga kijken ze me eerst aan met een vragende blik: ” jij naar Q-base?”. Het genre van Q-base is hardstyle, hardcore en alles harder dan dit. Hartstyle is niet een muziek genre waar ik iedere dag naar luister. Maar het is wel het enige muziek genre waarbij ik echt helemaal los kan gaan. 12 jaar geleden toen ik in de brugklas van de middelbare school zat, kwam de gabber tijd/ 90’s tijd ten einde. De eerste 2 jaar van mijn middelbare school periode liep ik dan ook zoals iedereen rond op mijn Nikes en een te strakke spijkerbroek. We
gingen op stap en gingen helemaal los op “happy hardcore” en ” hardstyle”. Ik heb leuke herinneringen aan deze tijd over gehouden. Om deze herinneringen 1x per jaar weer even tot leven te roepen ga ik samen met mijn vriend en vriendinnen naar Q-base, om het gevoel van vroeger weer even te evenaren.

Q- base heeft 13 verschillende area’s. Ik ben zelf bij het open air podium oftewel mainstage geweest. Hangar, hier word de iets hardere hardstyle/hardcode gedraaid en de xtra raw,

Samen in de Hangar
Samen in de Hangar
dit vond ik een beetje te hard. Leuk voor een uurtje maar niet voor een hele avond. Het leuke aan Q-base is dat je je eigen muziek kunt uitkiezen, waardoor je niet met tegenzin ergens moet gaan wachten totdat de muziek komt die jij leuk vind. Verder is het festival super goed geregeld, je kunt direct naar de wc, krijgt direct drinken bij de bar en ook de wachttijden bij binnenkomst en vertrek zijn minimaal.

Het is moeilijk uit te leggen wat voor een gevoel je krijgt bij zo een festival. Het festival duurt 14 uur en het was de eerste keer dat we echt vanaf het begin tot het einde op een festival waren. Waar ik wel achter ben gekomen is dat je de muziek echt leuk moet vinden en dat je geboren moet zijn om te feesten. Anders is het niet vol te houden! We hadden er dit jaar voor gekozen om met een bus te gaan. Maar dit doen we denk ik niet meer, je bent dan volledig afhankelijk van de vertrek tijden van de organisatie en je kunt het s’morgens om 7.00 uur met een slaaptekort van enkele uren gaan zoeken naar je bus tussen 250 andere bussen in ;). Dat was het enige minpunt. Voor de rest was het een festival om in te lijsten, als ik daar sta, tussen mensen in die allemaal van dezelfde muziek houden, met achter de DJ een prachtige laser show, kan ik je vertellen dat ik een aantal keren een kippenvel momentje had. Dus wil je een keertje helemaal los gaan en 14 uur feesten? Ga dan zeker naar Q-base, want voor mij was het een beleving die ik nooit meer vergeet!!

Liefs,

Ook leuk om te lezen