Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

DIY spijker krukje

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Je hebt een krukje dat in de weg staat. Je hebt een spijkerbroek die ècht niet meer kan èn je hebt een vriend met hele creatieve ideeën. Het resultaat; een DIY spijker krukje!
 

Wat heb je nodig?

[list style=”check”]
[li]Houten krukje[/li]
[li]Oude spijkerbroek[/li]
[li]Schuursponsje[/li]
[li]Hout lijm[/li]
[li]Schaar[/li]
[li]Opvul materiaal[/li]
[li]Hout nietmachine[/li]
[/list]
 

Stappenplan

1) Je begint met het schuren van het hele krukje. Ik gebruik hiervoor een schuurspons en geen schuurpapier. Met een schuurspons kun je beter in de hoeken komen en het is makkelijker om hier mee te werken. Het is belangrijk dat je goed schuurt, als je dit niet doet blijft de lijm niet goed zitten.
 
 
Broek openknippen -0012) Je knipt de spijkerbroek van uit het midden bij de rits open. Zodat je de broek over het krukje heen kunt schuiven. Ik heb er voor gekozen om de achterkant van de spijkerbroek (inclusief de 2 zakken) precies in het midden van het krukje te plakken. Als je weet hoe je het wilt, knip je de pijpen van de spijkerbroek af.
 
 
3) Voordat je de spijkerbroek bevestigd, ga je eerst de opvullaag op het krukje bevestigen. Dit is heel makkelijk en hoeft niet heel precies te gebeuren omdat de spijkerbroek hier toch over heen komt. Je bevestigd de opvullaag met lijm op het krukje. Ik gebruik fiberfill als opvullaag. Je vind dit online voor iets van €3,- per meter.
 
4) Als je de opvullaag bevestigd hebt dan kun je de spijkerbroek op de juiste plaats op het krukje leggen. De kunst is om het spijkerstof netjes te gaan uitknippen. Je kunt beter in het begin wat ruimer knippen zodat je later kunt bijknippen.
 
5) Als je de spijkerstof netjes op maat heb uitgeknipt is het een kwestie van vastnieten. Om een leuk effect te krijgen klap je de uiteinden van het spijkerstof naar binnen en niet je het daarna vast.
 
Het is super simpel om te maken en het kost je een paar euro. Ik heb er weer een accessoire bij!
 
Succes!

Liefs,

Ook leuk om te lezen