Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

5 tips voor de mooiste huid ever!

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Als vrouw wil je je graag zelfverzekerd voelen, een mooie look helpt daarbij. Maar het allerfijnst is een mooie egale en stralende huid. De mensen die me een beetje volgen en die me goed kennen weten dat ik al een tijdje last hebt van een onzuivere huid in mijn gezicht. En ondanks dat het geen first world problem is, maakt het me wel soms onzeker. Ik heb echt al van alles geprobeerd en op het moment dat ik de hoop bijna had opgegeven is het me toch gelukt om een routine te ontwikkelen waardoor ik bijna van mijn onzuivere huid af ben. Het is een combinatie van goede producten en deze op de juiste manier gebruiken. Omdat ik niet de enige ben die wel eens last heeft van een onzuivere huid wil ik jullie graag mijn 5 tips geven voor een stralende huid!

TIP 1: GEBRUIK VERZORGINGSPRODUCTEN DIE BIJ JE HUIDTYPE PASSEN

1,5 maand geleden had ik me zo goed als neergelegd bij het feit dat ik een onzuivere huid heb. Ik dacht toen nog:” het zal wel een keertje vanzelf overgaan”. Maar toen hoorde ik via mijn moeder dat Plante System een nieuw product op de markt heeft gebracht die speciaal is ontwikkeld voor mensen met een onzuivere huid. Deze serie voor de vette huid (ook wel acne huid) van Plante System heet AKNORM.
Omdat de producten best prijzig zijn, heb ik eerst 2 weken door middel van testers de producten uitgeprobeerd. Na 2 weken merkte ik al enige verbetering, dus besloot ik om de 4 producten: reinigingslotion, dagcrème, nachtcrème, en het masker van de AKNORM serie aan te schaffen. In de producten van AKNORM zitten geen parabenen, dit zijn chemische stoffen die conserverende eigenschappen hebben.

Ik zal de woorden van mijn moeder even citeren: ” Je geeft altijd zoveel geld uit aan kleding, koop je deze maand maar een truitje minder en spendeer je geld aan deze producten, zodat je weer met een mooie huid door het leven kunt”. Hier heb ik haar gelijk ik gegeven en de producten aangeschaft.

Omdat het beste resultaat bereikt word met een “kuur” van 3 maanden en ik de producten nu pas 1,5 maand gebruik, zal ik hier over 1,5 maand een review over schrijven. Omdat iedere huid anders is adviseer ik je om naar een goede drogist te stappen en hier advies te vragen over welke producten goed passen bij jouw type huid. Probeer de producten eerst uit door middel van testers. Zo weet je of de producten bij je passen en gooi je je geld niet weg.

De Reinigingslotion gebruik ik 2x per dag. De dagcrème breng ik 's morgens aan nadat ik mijn huid heb gereinigd. De nachtcrème breng ik 's avonds aan nadat de huid gereinigd is en het masker gebruik ik 1x per week ( dit moet 20 minuten intrekken).
De Reinigingslotion gebruik ik 2x per dag. De dagcrème breng ik ‘s morgens aan nadat ik mijn huid heb gereinigd. De nachtcrème breng ik ‘s avonds aan nadat de huid gereinigd is en het masker gebruik ik 1x per week ( dit moet 20 minuten intrekken).

TIP 2: SCRUB JE HUID 1X PER WEEK

Om een mooie stralende huid te krijgen moet je 1x per week je huid scrubben. Door je huid te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en is er weer plaats voor nieuwe. Het resultaat: een fris gezicht! Houd het wel bij 1x per week. Voorheen deed ik mijn huid soms 3x per week scrubben. Dit is niet goed, je huid word dan droog en gaat juist meer talg aan maken. En laat overmatige talgproductie nu net de boosdoener zijn voor een onzuivere huid.

Ik gebruik de gezichtsscrub van het huismerk DA. Deze gebruik ik al een tijdje en ik ben hier tevreden over. Er zit een grove korrel, wat ik zelf fijn vind.
Ik gebruik de gezichtsscrub van het huismerk DA. Deze gebruik ik al een tijdje en ik ben hier tevreden over. Er zit een grove korrel in, wat ik zelf fijn vind.

TIP 3: BRENG 1X PER WEEK EEN MASKER AAN

Breng na het scrubben van je huid een masker aan. Je poriën staan dan open en het masker krijgt dan goed de kans om in je huid te trekken. Omdat uren turen naar een computerscherm of het voeren van lange telefoongesprekken je huid geen goed doen. Heeft je huid (net als jezelf) een breek-de-week-moment nodig. Breng het masker daarom op woensdagavond op, je huid is dan namelijk (na 3 dagen werken) op zijn aller slechts. Breng het masker aan op je gezicht en laat zo je spanning en frons rimpels verdwijnen. Je huid voelt weer heerlijk zacht aan.

Ik gebruik het masker van AKNORM 1x per week.  Je huid voelt erna weer zijdezacht aan.
Ik gebruik het masker van AKNORM 1x per week. Je huid voelt erna weer zijdezacht aan.

TIP 4: GEBRUIK HAARPRODUCTEN ZONDER PARFUM

Ik had altijd veel puistjes langs mijn haargrens. Na lang nadenken heb ik me bedacht dat het zou kunnen komen doordat ik de verkeerde haarproducten gebruik. Sindsdien gebruik ik de shampoo en crèmespoeling van Dermolin. Hier zit namelijk geen parfum in en de producten van Dermolin bevatten alleen maar huidvriendelijke bestanddelen. Sinds ik deze producten gebruik heb ik geen onzuiverheden meer langs mijn haargrens.

De Dermolin producten zonder parfum. Ik gebruik de shampoo, crèmespoeling en de face wash. Ook al heb je geen onzuivere huid is het altijd beter om producten te gebruiken zonder parfum.
De Dermolin producten zonder parfum. Ik gebruik de shampoo, crèmespoeling en de face wash. Ook al heb je geen onzuivere huid is het altijd beter om producten te gebruiken zonder parfum.

TIP 5: WEG MET DIE STRESS EN ONTSPAN!

Stress beïnvloed namelijk de zuurgraad, ofwel PH-waarde van je huid. Je huid word extra vettig van stress. Hoe druk je ook bent, vergeet niet om af en toe me-time in te lassen. Voor mij is me-time even ontspannen in een heerlijk bad, ik maar daar echt mijn momentje van. Ik doe de kaarsjes aan, gebruik lekker badschuim en verlies mezelf in een goed boek. De wereld om me heen bestaat dan even niet meer, ik vind dat echt een momentje voor mezelf. Tijdens het ontspannen breekt het teveel aan cortisol (stresshormoon) extra snel af en zie je er weer ontspannen en gezond uit!
Een goed nachtrust is trouwens goud waard. Slaaptekort zorgt er namelijk voor dat je huid droog en schilferig word. Dus vanavond extra vroeg naar bed!

Iedere huid is anders, maar als je deze 5 tips als basis meeneemt in jou dagelijkse routine, komt het vast bij jou ook helemaal goed!

Liefs,

Ook leuk om te lezen