Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Reportage Food Truck Festival TREK 2015

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Food Truck Festival Trek geweest in het stadspark in Maastricht. Na het grote succes in Utrecht & Den Haag vind het Food Festival Trek dit jaar in maar liefst 8 steden plaats. Festival Trek is in een woord te omschrijven als één groot sfeervol openluchtrestaurant. Ik had weinig verwachtingen van het festival en had eigenlijk geen idee wat ik er me erbij moest voorstellen. Een beetje last minute sprak ik met een collega af om er “een uurtje” heen te gaan. Dat uurtje werden een paar uren en ik heb echt een hele leuke avond gehad. Alles klopte! Er was heel veel gevarieerd eten en je kreeg er lekkere wijn en cocktails. Deze nuttigde we terwijl de zon langzaam onder ging. Echt een super concept en ik ga er zeker volgende jaar weer heen! Mijn complimenten voor de organisatie!

Het leuke van het festival is dat het nog vrij klein is. Er waren genoeg bezoekers op zaterdag avond. Maar je hoefde niet lang in de rij te staan. De entree was gratis en je kon zo het festival terrein op en af lopen. De sfeer op het festival was echt top, ik had het gevoel of ik op vakantie was. Er heerste een gevoel van vrijheid!
Het leuke van het festival is dat het nog vrij klein is. Er waren genoeg bezoekers op zaterdagavond, maar je hoefde niet lang in de rij te staan. Er was geen entree en je kon zo het festival terrein op en af lopen. De sfeer op het festival was echt top, ik had het gevoel of ik op vakantie was. Er heerste een gevoel van vrijheid!

DRINKS

Food Truck Festival Trek is een gratis festival, ik bedoel hiermee dat je geen entree hoeft te betalen om binnen te komen. Als ondernemer kun je je inschrijven om deel te nemen aan het festival. Ik heb me laten verstellen dat er veel meer inschrijvingen waren dan plaatsen, dus dit wil wat zeggen over de organisatie en de status van het festival. Omdat je geen entree hoeft te betalen, betaal je wel voor een glas. Zo heb ik voor een wijnglas €3,50 betaald. Je kreeg dan een plastic wijnglas. Dit wijnglas moest je bewaren en hiermee kon je de gehele avond wijn gaan halen. Voor alleen de wijn betaalde je €5,50. Dus voor het eerste glas wijn betaal je €9,- (wijnglas en de wijn) en voor het tweede en volgende glas betaal je €5,50. (alleen de wijn)

De wijnbar! Hier hebben we ons een lekkere rosé besteld.
De wijnbar! Hier hebben we ons een lekkere rosé besteld.
Deze meneer legde ons uit dat je wijn drinkt uit een wijnglas. Je ziet het bijna niet, maar deze wijnglazen zijn van plastic. Dit drinkt toch een stuk lekkerder dan die plastic bekertjes die krijgt op andere festivals.
Deze meneer legde ons uit dat je wijn drinkt uit een wijnglas. Je ziet het bijna niet, maar deze wijnglazen zijn van plastic. Dit drinkt toch een stuk lekkerder dan die plastic bekertjes die je meestal krijgt op andere festivals.
Wat kan het leven dan toch fijn zijn, wijntjes drinken in de zon!
Wat kan het leven dan toch fijn zijn, wijntjes drinken in de zon!

Nadat ik mijn eerste wijntje gedronken had, zag ik ook een cocktailbar in mijn ooghoeken staan. En zoals je misschien weet: I love cocktails! Dus besloot ik om deze te proberen. Het was een Disaronno Sour cocktail. Gemaakt van de likeur Disaronno. Echt een heerlijke zomerse cocktail, je kunt de smaak vergelijken met een waterijsje. (maar dan met alcohol)

Hoe maak je de perfecte Disaronno Sour?

[list style=”heart”]
[li]50 ml Disaronno[/li]
[li]25ml vers citroensap[/li]
[li]10ml suikersiroop[/li]
[li]Chrushed ijs[/li]
[/list]

De Disaronno cocktail bar! Een heerlijke cocktail, die je echt eens geproefd moet hebben. Ik ga hem zeker maken in de zomer.
De Disaronno cocktailbar! Een heerlijke cocktail, die je echt eens geproefd moet hebben. Ik ga hem zeker maken in de zomer.
En genieten maar! We zaten op een zelfgemaakt krukje van kratjes. De zon scheen door de wolken heen net op dat plekje, samen met de lekkere cocktail en de gezellig muziek op de achtergrond, had ik echt een moment van geluk!
En genieten maar! We zaten op een zelfgemaakt krukje van kratjes. De zon scheen door de wolken heen net op dat plekje, samen met de lekkere cocktail en de gezellige muziek op de achtergrond, had ik echt een moment van geluk!

FOOD

Er stonden zoveel “kraampjes” dat het even heeft geduurd voordat ik had besloten wat ik ging eten. Ik koos uiteindelijk voor een lekkere Indonesische maaltijd. De kok was een hele aardige man. Het viel me sowieso op dat iedereen die er werkte super enthousiast was.

Ik koos voor de
Ik koos voor de red thai kip. Een beetje pittig, maar wel echt lekker!
Dit eten zou ik iedere dag willen eten. Lekker en gezond! Ik betaalde €8,- voor dit bordje. Het lijkt weinig, maar het was voldoende.
Dit eten zou ik iedere dag willen eten. Lekker en gezond! Ik betaalde €8,- voor dit bordje. Het lijkt weinig, maar het was voldoende.
Dit concept vond ik zo leuk dat ik er een foto van moest maken. De hamburgers werden bovenin gemaakt en werden dan via een mandje aan de verdieping eronder "bezorgd". Voor deze truck stond echt een rij, dus ik ga ervan uit dat de hamburgers lekker waren.
Dit concept vond ik zo leuk dat ik er een foto van moest maken. De hamburgers werden bovenin gemaakt en werden dan via een mandje aan de verdieping eronder “bezorgd”. Voor deze truck stond echt een rij, dus ik ga ervan uit dat de hamburgers lekker waren.

SFEER

Naast genieten van het het lekkere eten en drinken, was er ook genoeg entertainment. Zo kon je je haren laten knippen, je baard laten trimmen en mee swingen op lekkere beats. Zo was er voor ieder wat wils! Ik denk dat een goede sfeer het belangrijkste is op een festival. Alles kan nog zo geweldig zijn, als er geen goede sfeer hangt zul je je dat festival altijd als negatief blijven herinneren. Ik vond de sfeer echt top, als het volgende week weer in Maastricht zou zijn, ging ik weer!

Een mobiele barbershop, waar zie je dit nog?
Een mobiele barbershop, waar zie je die nog?
Deejay"de witte snor"
Deejay”de witte snor”

Het festival krijgt van mij een dikke 9 en ik kan het iedereen aanraden. Dus ben je er dit jaar niet geweest, ga er dan zeker volgend jaar heen. Nogmaals mijn complimenten voor de organisatie, ik kan zo snel geen punt vinden waar ik iets op heb aan te merken. Ik heb alweer TREK in volgend jaar!

Wat vond jij van het Food Truck Festival TREK?

Liefs,

Ook leuk om te lezen