Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

3 daagjes Lissabon: bezienswaardigheden, strand en uitgaan

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Dit jaar gingen we voor de vierde keer met onze vriendengroep samen op vakantie. Zo stonden de afgelopen jaren: Zadar (Kroatië), Malta en Zeeland op de planning. Dit jaar werd Lissabon hier aan toegevoegd. Onze reisgids Michel regelde de reis en het verblijf en het enige dat we hoefden te doen was het koffer inpakken en in het vliegtuig stappen (hoe chill…) Het werden 3 topdagen waarin we genoten van “the beach life”, de belangrijkste bezienswaardigheden bezochten en het uitgangsleven van Lissabon verkende. Ik verheug me nu alweer op volgend jaar!

The Lissabon crew: Fleur & Miesj, Jim & Carlijn, Noud en Tessa, Luc & ik.
The Lissabon crew: Fleur & Miesj, Jim & Carlijn, Noud en Tessa, Luc & ik.

Bezienswaardigheden

Iedere grote stad heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden. Zo denk je bij Parijs direct aan de Eiffeltoren en bij Barcelona aan Gaudi en de Ramblas. Lissabon heeft niet echt één hele bekende bezienswaardigheid waar je meteen aan denkt. Na enig speurwerk in onze meegebrachte reisgidsen maakten we een planning. We besloten eerst de bezienswaardigheden in Lissabon centrum te bezoeken: Sé Cathedrale en Castelo de Sao Jorge. Ook liepen we langs: Praca de Rossio, Elevador de Santa Justa en Rua da Prata.

Ons appartement lag midden in het centrum. Dus namen we de metro en stapten we uit bij Terreiro do Paço. Vanuit hier zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand de bezichtigen.

Het uitzicht vanaf de kade van Terreiro do Paço
Het uitzicht vanaf de kade van Terreiro do Paço

Sé Cathedrale

Deze kathedraal ligt in Alfama, in het centrum van Lissabon. Alfama is de oudste wijk van Lissabon en ligt tussen het kasteel van São Jorge en de Taag.

Sé Cathedrale
Sé Cathedrale
Op de trappetjes van de Sé Cathedrale
Op de trappetjes van de Sé Cathedrale

Ik vind het altijd mooi om een kathedraal van binnen te bekijken. Het heeft iets speciaals.

(Binnen mag je geen foto's maken met flits, vandaar de slechte kwaliteit). Hopelijk sta ik hier ooit in een mooie witte trouwjurk ;  -)
(Binnen mag je geen foto’s maken met flits, vandaar de slechte kwaliteit). Hopelijk sta ik hier ooit in een mooie witte trouwjurk ; -)
Even een kaarsje aansteken.
Even een kaarsje aansteken.

Castelo de Sao Jorge

Het Castelo de São Jorge is het bekendste kasteel van Lissabon. Het ligt op de hoogste heuvel van de stad en kijkt uit over de brede Taag.

Het uitzicht van Castelo de Sao Jorge.
Het uitzicht
Castelo de Sao Jorge
Castelo de Sao Jorge
Ik heb last van hoogtevrees, maar dat zie je helemaal niet op de foto ;  -)
Ik heb last van hoogtevrees, maar dat zie je helemaal niet op de foto ; -)

Nadat we Castelo de Sao Jorge hadden bezichtigd, besloten we om een hapje te gaan eten. Daarna liepen we door naar Praca de Rossio in het stadscentrum van Lissabon, Elevador de Santa Justa. Dat is een 45 meter hoge lift, die de Santa Justa-straat en het hoger gelegen Carmoplein met elkaar verbind. Ook bezochten we Rua da Prata.

Praca de Rossio, het stadscentrum van Lissabon
Praca de Rossio, het stadscentrum van Lissabon

Wil je echt werelderfgoed zien? Dan moet je de trein pakken naar Santa Maria de Belém. Hier kun je namelijk het Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém bekijken. Beide zijn werelderfgoed.

Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos. Waarschijnlijk is het klooster gebouwd als dank voor de geslaagde Indiëreis van Vasco da Gama, hij ligt hier ook begraven.
Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos. Waarschijnlijk is het klooster gebouwd als dank voor de geslaagde Indiëreis van Vasco da Gama, hij ligt hier ook begraven.
De Toren van Belém, is een verdedigingstoren aan de oever van de rivier de Taag.
De Toren van Belém, is een verdedigingstoren aan de oever van de rivier de Taag.

Het vervoer in Lissabon

We hebben best veel ondernomen in 3 dagen tijden. Zonder openbaar vervoer was ons dit natuurlijk niet gelukt. We hebben gebruik gemaakt van de metro, de trein, de tram en de taxi. De taxi’s waren echt super goedkoop. Dus zeker voor kleine stukken is dit aan te raden. Voor metro, tram en trein reis je op hetzelfde kaartje. Alleen voor de rit met de trein moet je je kaartje apart opwaarderen. Op zondag zijn we met de trein naar Cascais gegaan, we hebben toen best lang in de rij moeten staan om ons treinkaartje op te waarderen. Dit vond ik niet zo fijn. Gelukkig vergeet je zo’n dingen al snel op vakantie!

Metro met Carlijn. Na onze trip naar Parijs ben ik fan van de metro.
Metro met Carlijn. Na onze trip naar Parijs ben ik fan van de metro.

En wat doe je als je 40 minuten in de trein zit? Selfies maken :  )
En wat doe je als je 40 minuten in de trein zit? Selfies maken : )
De tram in het centrum. Het was een nostalgische tram, leuk om een ritje in te maken.
De tram in het centrum. Het was een nostalgische tram, leuk om een ritje in te maken.
Ook reden er door het gehele centrum tuk tuks. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt omdat we met ons 8-en waren. Maar zeker een leuk vervoersmiddel als je eens in Lissabon bent.
Ook reden er door het gehele centrum tuk tuks. Hier hebben we geen gebruik van gemaakt omdat we met ons 8-en waren. Maar zeker een leuk vervoersmiddel als je eens in Lissabon bent.

Cascais Beach

We waren het unaniem eens dat we onze eerste dag in Lissabon wilden doorbrengen aan het strand. Iedereen was wel toe aan een dagje zon, zee, strand. Omdat Lissabon een stad is en ons appartement midden in het centrum lag, was het ongeveer een uurtje reizen met metro en trein. Toen we de metro tickets aan het kopen waren werden we aangesproken door 2 aardige meisjes, die ons hielpen met de tickets en ons vertelde naar welk strand we moesten gaan. Zij adviseerden ons Cascais beach.

“Wat Scheveningen van den Haag is, is Cascais van Lissabon”, legde Michel me uit. Een leuke toeristische badplaats met restaurants, souvenirwinkelels, een mooi strand met cocktailbar en rotspartij. Precies waar we naar op zoek waren!

Cascais Beach
Cascais Beach
Aan de rechterkant van het strand was een rotspartij. Carlijn en ik vonden dat een mooie plek om wat foto's te maken. En omdat we toch bezig waren, probeerde ik even " de Sylvie Meis pose".
Aan de rechterkant van het strand was een rotspartij. Carlijn en ik vonden dat een mooie plek om wat foto’s te maken. En omdat we toch bezig waren, probeerde ik even ” de Sylvie Meis pose”.
De rotspartij, is het geen plaatje :  ) Waar je wel rekening mee moet houden is dat het water echt mega koud is. Dit komt doordat Portugal grenst aan de Atlantische oceaan en deze is veel kouder dan de middellandse zee.
De rotspartij, is het geen plaatje : ) Waar je wel rekening mee moet houden is dat het water echt mega koud is. Dit komt doordat Portugal grenst aan de Atlantische oceaan en deze is veel kouder dan de middellandse zee.
"The beach look" creëer je toch echt als je de hele dag aan het strand hebt doorgebracht. Hier kan geen Andrelon reclame tegenop! ;  -)
“The beach look” creëer je toch echt als je de hele dag aan het strand hebt doorgebracht. Hier kan geen Andrelon reclame tegenop! ; -)

We brachten de hele dag door op het strand en besloten om ook in Cascais een hapje te eten. We vonden een leuk pleintje, met veel terrassen en live muziek.

Het pleintje. We lieten ons die avond een beetje meeslepen door ons honger gevoel en kozen net het verkeerde terras uit. Het eten was niet helemaal geweldig. Dus het pleintje kan ik je zeker adviseren maar zorg dat je iets kieskeuriger bent in het uitzoeken van het juiste terras.
Het pleintje. We lieten ons die avond een beetje meeslepen door ons honger gevoel en kozen net het verkeerde terras uit. Het eten was niet helemaal geweldig. Dus het pleintje kan ik je zeker adviseren maar zorg dat je iets kieskeuriger bent in het uitzoeken van het juiste terras.

Uitgaan

Je bent jong en je wilt wat, vooral als je met een groep vrienden op vakantie bent. Natuurlijk zijn we ook het nachtleven van Lissabon ingedoken en ik moet bekennen het was een hele leuke avond. Zo zijn we de avond begonnen in een van de vele barretjes gelegen in de Bairro Alto straat.

Bairro Alto, aan het einde van de straat liggen veel barretjes. Waar je lekker kunt genieten van een lekker cocktail en je favoriete muziek.
Bairro Alto, aan het einde van de straat liggen veel barretjes. Waar je kunt genieten van een cocktail en je favoriete muziek.

Voor het échte feest moet je in pink street (de straat is letterlijk rose) zijn. Hier liggen een aantal uitgangsgelegenheden. Wat ik leuk vond was de diversiteit. Bij de eerste plek heerste er een huiskamergevoel, het leek op een huis waar een dj en bar in waren gezet. Iedere kamer was anders ingericht.

En loss...
En loss…

Hierna vervolgende we onze weg naar musicbox, hier had ik het gevoel of ik op een of andere illegale party was beland. De discotheek is gebouwd onder een brug en je had het gevoel of je in een grot was. Nadat we de nodige drankjes hadden genuttigd en we ons flink in het zweet hadden gedanst op old school hiphop, werd het tijd om terug te gaan naar ons appartement. We pakten een taxi en we moesten €5,- (!) in totaal betalen. Dit betaal je in Nederland alleen al als je met een been de taxi in stapt.

Bye Bye Lissabon

Ondanks dat we maar 3 volle dagen in Lissabon zijn geweest heb ik een goede indruk gekregen van de stad. Lissabon heeft alles! Restaurants, winkels, bezienswaardigheden, uitgangsgelegenheden, strand en het ligt allemaal op nog geen 60 minuten van elkaar vandaan. Reizen is gemakkelijk, we maakten gebruik van taxi, trein, metro en tram. Voor lekkere cocktails ga je naar Bom Mau e o Vilão en voor een heerlijke Italiaanse avond eet je bij Capricciosa – Doca de Santo Amaro.

De enige vraag wat ik niet echt kan beantwoorden: wat is nu typisch Portugees? Misschien moet ik alleen om deze vraag te beantwoorden nog een keertje terug gaan : )

Bye Bye Lissabon. Maybe till next time!
Bye Bye Lissabon. Maybe till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen