Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Weekje Málaga; de hotspots

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Málaga is de op een na grootste stad van Andalusië, gelegen aan de Costa de sol. Afgelopen vakantie heb ik er menig uurtje doorgebracht en ik ben toch wel een beetje verliefd geworden op de stad. Het staat bij mij op dit moment met stip op nummer 1 als het gaat om leuke en gezellige steden. De volgende hotspots moet je zeker gaan bezoeken als je ooit een keer in Málaga bent.

1. Tapas, vino & cerveza: het bourgondische leven van Málaga

Wat heb ik genoten van het eten in Málaga. Ik ben gek op tapas, ik hou totaal niet van overvolle borden eten. Ik voelde me (met op iedere hoek een tapasbar) dan ook als een vis in het water. Ik heb dingen gegeten die ik thuis nooit eet en verheugde me iedere keer weer op de volgende maaltijd. Natuurlijk genoot ik ook van de nodige alcoholische versnaperingen zoals vino, pino colada, tinto de verano en dronk ik de heerlijkste strawberry mojito ever! Tip om lekkere tapas te eten: Taberna Del Siglo

Een vino drinken rond een uur of 16.00, wie doet je wat :)
Een vino drinken rond een uur of 16.00, wie doet je wat… Ik ben trouwens helemaal fan van biertonnen als tafel, het geeft een hele gezellige uitstraling.

2. Bike Tours

Het is altijd weer even wennen in een “nieuwe” stad, je moet je er weer even weg wijs maken. Nu kun je dit natuurlijk op eigen houtje doen, maar is het niet leuker als iemand je verhalen verteld over de stad die er op dat moment woont? Daarom kun je het beste een Bike tour doen. Het beste is om dit te doen aan het begin van je vakantie, zo weet je direct meer over de stad en is het makkelijker om je weg te vinden. Via tripadvisor kwamen we terecht bij malagabike. We kozen voor de Málaga city tour! Deze tour duurde 4 uur en kost €25,- per persoon. Onze gids was een Nederlandse jongen die in Málaga woonde, samen met nog 6 belgen maakten hij ons wegwijs in Málaga. Het leuke aan zo een tour is dat de gids je dingen verteld die je normaal nooit te weten komt. Je komt op plaatsen waar de meeste toeristen niet komen. Zeker een aanrader en een must als je graag snel meer wilt weten over Málaga!

Hier ben ik aandachtig aan het luisteren naar de gids. Hij is hier aan het vertellen waarom Picasso zoveel namen heeft. We stonden hier 20 meter van het huis af waar Picasso vroeger heeft gewoond.
Hier ben ik aandachtig aan het luisteren naar de gids. Hij is hier aan het vertellen waarom Picasso zoveel namen heeft. We stonden hier 20 meter van het huis af waar Picasso vroeger heeft gewoond.
Tussen het centrum van Malaga en de haven in ligt parc de Malaga. Hier kun je de drukte even ontvluchten en genieten van alle rust. De planten die in dit park staan zijn van over de hele wereld. Er was ooit een zeevaarder die planten meenam op zijn boot en deze uiteindelijk heeft geplant in dit park. (klein detail)
Tussen het centrum van Málaga en de haven in ligt parc de Málaga. Hier kun je de drukte even ontvluchten en genieten van alle rust. De planten die in dit park staan zijn van over de hele wereld. Er was ooit een zeevaarder die planten meenam op zijn boot en deze uiteindelijk heeft geplant in dit park.
Plein in het centrum van Malaga. Je ziet dat het plein word omring door gebouwen, vroeger werden hier gevechten gehouden. De toeschouwers keken da vanaf hun balkon toe.
Plein in het centrum van Málaga. Je ziet dat het plein word omringt door gebouwen, vroeger werden hier gevechten gehouden. De toeschouwers keken toe vanaf hun balkon.
We namen een kijkje bij de grootste versmarkt van Málaga "Mercado Atarazanas". Het water liep me bijna uit de mond van al die heerlijkheid!
We namen een kijkje bij de grootste versmarkt van Málaga “Mercado Atarazanas”. Het water liep me bijna uit de mond van al die heerlijkheid!
Ik proefde een verse Pina colada (zonder alcohol) en kocht een bakje cranberries. Luc at een broodje ham/kaas (verrukkelijk!)
Ik proefde een verse Pina colada (zonder alcohol) en kocht een bakje cranberries. Luc at een broodje ham/kaas (verrukkelijk!)
We maakten een tussenstop bij een strandje en ik zag naar maanden weer een strand en de zee! Ik dronk, op aanraden van de gids een echt Spaans drankje:  "tinto de verano" een mix van sprite, water en wijn. Kost maar €1,95 (!) en is echt heel verfrissend. Zeker eens proberen als je in Spanje bent!
We maakten een tussenstop bij een strandje en ik zag na maanden weer een strand en de zee! Ik dronk, op aanraden van de gids een echt Spaans drankje: “tinto de verano” een mix van sprite, water en wijn. Kost maar €1,95 (!) en is echt heel verfrissend. Zeker eens proberen als je in Spanje bent!
Als laatste fietsen we langs de haven. De haven van Malaga is een bezienswaardigheid opzicht. Je hebt er heel veel verschillende (Italiaans, Spaans, Grieks, Mexicaans, Indiaans) restaurantjes, winkels en lounge barretjes. Echt zeker de moeite waard om heen te gaan!
Als laatste fietsen we langs de haven. De haven van Málaga is een bezienswaardigheid op zich. Je hebt er heel veel verschillende (Italiaanse, Spaanse, Griekse, Mexicaanse, Indiaanse) restaurantjes. Ook zijn er winkels en kun je een cocktail doen in een van de vele loungebarretjes. Echt zeker de moeite waard om heen te gaan!

3. Musco Automovilistico de Málaga

Tegenwoordig kunnen de meesten van ons zich een leven zonder auto niet meer voorstellen. Maar vroeger was het hebben van een auto een luxe. In het “auto museum” kom je meer te weten over de geschiedenis van de auto. Als je meent dat het een stoffig oud bollig museum is, dan heb je het mis. Er staan ongeveer een 50 auto’s in het museum, waaronder: de eerste Mercedes gullwing en de Cadillac eldorado. Maar ook klassiekers zoals de welbekende auto van de Titanic. Het museum is super mooi aangekleed en er hangt zelfs een jurk van Lady Gaga, ook de met Swarovski steentjes ingelegde auto van Michael Jackson en Madonna vind je terug in het museum.

Nu denk je misschien, wat heb ik hier als vrouw te zoeken? Naast iedere auto staat ook een paspop met kleding die bij het type auto past. Al deze kleding is ontworpen door bekende designers zoals Christian Dior, Chanel, etc. Het is dus een museum voor hem en haar. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo een auto fan, in het dagelijks leven interesseer ik me hier niet voor. Maar ik vond het echt een geweldig museum en om eerlijk te zijn vond ik de auto’s indrukwekkender dan de kleding. Dus zeker niet overslaan als je in Malaga bent!

Als ik vroeger had geleefd was dit mijn auto geweest. Dit was namelijk een auto waar rijke gezinnen vroeger op zondag mee gingen picknicken. Aan alle details is gedacht (check de opberging voor de golfsticks) Ik zie me hier al helemaal in rijden!
Als ik vroeger had geleefd was dit mijn auto geweest. Dit was een auto waar rijke gezinnen vroeger op zondag mee gingen picknicken. Aan alle details is gedacht (check de opberging voor de golfsticks) Ik zie me hier al helemaal in rijden!
De eerste Mercedes Gullwing. Hoe ruig!
De eerste Mercedes Gullwing. Hoe ruig!

4. Shoppen in Málaga

De eerste dag dat we in Málaga waren liet ik me meteen al verleiden door het aanschaffen van wat nieuwe kleding. Omdat we bij de heen vlucht al ver aan onze kilo’s zaten, wist ik dat ik me moest inhouden. Je hebt in het centrum van Málaga één lange hoofdstraat, waar voornamelijk de grote merken zijn gevestigd. Aan beide kanten van de straat staan sierlijke lantaarns en ieder balkon op de 1ste verdieping is bekleed met een rood doek. Dat geeft deze straat echt een chique, mooie uitstraling. In de zijstraten vind je de die iets minder bekende merken, dus het heeft voor ieder wat wils. Het is dat mijn koffer inhoud het niet toe liet, anders had ik nog veel meer gewinkeld in Málaga.

Kijk mij eens even blij zijn met mijn nieuwe aankopen! Ik heb trouwens een nieuwe winkel ontdekt: stradivarius. Wat zou ik graag deze winkel als inloopkast willen hebben, bijna alle kleding vind ik leuk!
Kijk mij eens even blij zijn met mijn nieuwe aankopen! Ik heb trouwens een nieuwe winkel ontdekt: stradivarius. Wat zou ik graag deze winkel als inloopkast willen hebben, bijna alle kleding vind ik leuk!

5. Alcazaba

Alcazaba is een voormalig moors fort dat tegen een helling ligt, het is het best bewaarde Alcazaba in Spanje. Ik vind het leuk om af en toe even terug in de tijd te gaan en te zien hoe de mensen vroeger leefde. Alcazaba zelf is interessant en ook heb je een mooi uitzicht over Málaga. In Alcazaba is een archeologisch museum gevestigd en er is ook een ruïne van een Romeins theater. De tickets kosten €3,55 per persoon, wat een erge schappelijke prijs is. Het enige wat ik jammer vond was dat er geen duidelijk informatie boekje was of een audiogids. Ik vind het toch altijd wel leuk als ik wat meer informatie krijg of eventueel mooie verhalen.

Vroeger werd alles met de hand gemaakt en was er veel meer oog voor detail. Ik hou wel van die details, zoals bijvoorbeeld het water in het midden!
Vroeger werd alles met de hand gemaakt en was er veel meer oog voor detail. Ik hou wel van die details, zoals bijvoorbeeld het water in het midden!
Een binnenplaats. In het midden (bij het trappetje) was een put. Ik weet niet of deze als regenput fungeerde of dat ze hier vroeger andere dingen mee deden ;  -)
Een binnenplaats. In het midden (bij het trappetje) was een put. Ik weet niet of deze als regenput fungeerde of dat ze hier vroeger andere dingen mee deden ; -)

Lijken deze hotspots jou ook wel wat? Aarzel dan niet en boek je vlucht naar Málaga. Want ik weet zeker dat het je gaat bevallen!

Wat is jouw favoriete hotspot in Málaga?

Liefs,

Ook leuk om te lezen