Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

7 dagen Costa del sol

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Zon, zee en strand. Weet je nog hoe het voelt? Ik ben nu ruim 3 weken terug van vakantie en kan nog helemaal wegzwijmelen bij de vakantiefoto’s. Vandaag trakteer ik je op de allerlaatste zomer blogpost. Want om heel eerlijk te zijn, hou ik het zomer gevoel het liefst zo lang mogelijk vast..

De Costa del sol is een van de weinige plaatsen in Europa waar het in oktober nog rond de 25 graden is. Perfect dus als je in het najaar nog lekker wilt genieten van zomerse temperaturen. We vlogen vanaf Eindhoven Airport en je bent ongeveer 2,5 uur onderweg.

Torremolinos

Torremolinos is een gezellige badplaats aan de Costa del Sol, die bij iedereen wel bekend in de oren klinkt. Het ligt op slechts 20 minuutjes met de trein van het centrum van Malaga. Je kunt er heerlijk rondslenteren, gezellig iets eten, winkelen of genieten van de de mooie en rustige stranden.

Calle de San Miguel is dé winkelstraat van Torremolinos. Vol met allerlei winkels, je vindt er kleding, tabakswinkels, souvenirshops, ijssalons, bars en restaurant. Torremolinos is ook bekend vanwege “de Spaanse trappen” die de oude binnenstad verbinden met het mooie Bajondillo strand.

De vele trappen die de oude binnenstad verbinden met de mooie stranden.
De vele trappen die de oude binnenstad verbinden met de mooie stranden.

In het centrum van Torremolinos ligt een plein waar je veel eettentjes en barretjes vind, je krijgt hier makkelijk een avond om. We hebben een aantal avonden een drankje gedaan bij Garfield’s Bar. Hier hadden ze een ‘Strawberry Mojito’, wat ik heb gekroond tot de lekkerste cocktail ooit!

Een van de vele gezellige avonden. Ik dronk hier best cocktail ever!
Een van de vele gezellige avonden. Ik dronk hier best cocktail ever!

Onze accommodatie in Torremolinos

Onze appartement boekten we via Homeaway. Het appartementscomplex lag gelegen aan een van de bekendste pleinen van Torremolinos en op een steenworp afstand van het treinstation en vele supermarkten, barretjes en restaurantjes. De ligging was echt top en had niet beter gekund. Ook was het appartement heel schoon en fris en was het van alle gemakken voorzien.

Het uitzicht vanaf het appartement, we zaten op de 10de verdieping en vooral 's avonds met de vele lichtjes was het uitzicht echt mooi.
Het uitzicht vanaf het appartement, we zaten op de 10de verdieping en vooral ’s avonds met de vele lichtjes was het uitzicht echt mooi.
De keuken in het appartement had een soort van barretje en een overdekt terras met schuifdeuren. Ik vond het barretje echt gezellig!
De keuken in het appartement had een soort van barretje en een overdekt terras met schuifdeuren. Ik vond het barretje echt gezellig!

The beachlife

Zoals ik al zei liggen de temperaturen in oktober rondom de 25 graden en regent het maar heel zelden. Wij hadden helaas de pech dat het de eerste dagen van onze vakantie geen strandweer was. We hebben toen de trein naar Malaga gepakt en de stad verkend, waarover ik al een blogpost schreef. Maar de 3de dag verdwenen de wolken en scheen de zon volop. Het was echt heerlijk weer en we vertoefde hele dagen op het strand. Als ik er nu aan terug denk krijg ik weer een smile op mijn gezicht!

Yeah!
Yeah! Deze foto omschrijft het ultieme vakantie gevoel, vrijheid! Niks noppes nada, alleen maar genieten.
Je kunt me niet gelukkiger maken: "zon, zee, strand"  en die zijn ook nog eens totaly for free!
Je kunt me niet gelukkiger maken: “zon, zee, strand” en die zijn ook nog eens totaly for free!

De stranden van Torremolinos zijn heel schoon en voorzien van ligbedjes met parasol. Normaal permitteren we ons deze luxe niet, maar omdat we zo blij waren met het goede weer installeerden we ons op een ligbedje onder een parasol. Je betaald €4,- per persoon voor een bedje, parasols zijn gratis. Ik las 2 boeken en 3 tijdschriften uit en genoot even van het helemaal niks doen.

Is het niet fantastisch? Je Super schoon en heel gezellig!
Is het niet fantastisch? Super schoon en heel gezellig!
Het voordeel van in het najaar op vakantie gaan is dat het lekker rustig is op het strand. Ik ben in die drie dagen strand helemaal tot rust gekomen.
Het voordeel van in het najaar op vakantie gaan is dat het lekker rustig is op het strand. Ik ben in die drie dagen zon, zee en strand helemaal tot rust gekomen.

Fuengirola

Als je een keertje naar Torremolinos op vakantie gaat vergeet dan ook niet om naar Fuengirola te gaan. Niet alleen ligt hier het Bioparc, ook het stadje zelf is echt top! We slenteren een paar uurtjes door het Bioparc en bezochten een dierenshow. Ik vond het een leuke dierentuin en ik denk dat het voor kinderen helemaal het paradijs is.

Het Bioparc in Fuengirola. Kosten inclusief treinkaartje €19,50 per persoon. Leuk uitje!
Het Bioparc in Fuengirola. Kosten inclusief treinkaartje €19,50 per persoon. Leuk uitje!
Het fotomodel van de dierentuin. Hij kwam speciaal voor de foto even uit zijn "hol" gekropen en dacht bij zichzelf "ben ik daar ook weer vanaf".
Het fotomodel van de dierentuin. Hij kwam speciaal voor de foto even uit zijn “hol” gekropen en dacht bij zichzelf “ben ik daar ook weer vanaf”.

Na al die indrukken van de dierentuin werd het tijd voor food. Dus liepen we door naar het centrum van Fuengirola, heel toevallig kwamen we terecht bij een super gezellig pleintje waar veel gezellige restaurantjes lagen. We aten die middag echt verrukkelijke tapas.

Sinds deze vakantie ben ik toch wel een beetje verliefd geworden op tapas. Wat je hier ziet? Patatas bravas, cerveza en tinto verano
Sinds deze vakantie ben ik toch wel een beetje verliefd geworden op tapas. Wat je hier ziet? Patatas bravas, cerveza en tinto verano

En met deze Spaanse heerlijkheid sluit ik de laatste zomerpost af. Nu moeten we helaas een half jaar wachten op de zomer. Voor mij het mooiste seizoen van het jaar.

Wat zijn jouw favorieten hotspots van Torremolinos?

Liefs,

Ook leuk om te lezen