Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

5x Verjaardagshapjes – Lekker & simpel!

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Afgelopen 3 februari ben ik alweer 27 jaar geworden, ik vierde mijn verjaardag dit jaar rustig met mijn vriendinnen en familie. Geen spectaculaire stapavond, maar wel lekkere hapjes waar ik extra mijn best voor heb gedaan. Ieder jaar stel ik mezelf dezelfde vraag “Welke verjaardagshapjes ga ik maken”? Je wilt toch weer iets anders maken als voorafgaande jaren. Hieronder lees je de recepten van een aantal lekkere en makkelijke hapjes zodat jij je in ieder geval bovenstaande vraag niet meer hoeft te stellen : )

1. Komkommer met tonijnsalade

Deze snack is niet alleen super makkelijk om te maken maar ook nog eens gezond. Je hebt nodig: 1 komkommer, 1 bakje tonijnsalade en bieslook.

Bereidingswijze: was de komkommer en snijd deze in gelijke schijfjes. Maak de schijfjes niet te dun! Verdeel met een lepeltje de tonijnsalade over de schijfjes komkommer en strooi over de tonijnsalade een beetje bieslook. Hoppatakeej, je hapje is klaar!

Komkommer met tonijnsalade. Lekker, makkelijk én gezond!
Komkommer met tonijnsalade. Lekker, makkelijk én gezond!

2. Tomaat, mozzarella en parmaham spiesje

Dit Italiaans spiesje is niet alleen erg lekker maar ziet er ook nog eens erg feestelijk uit! Je hebt nodig: 1 zakje mozzarella bolletjes, basilicum plantje, 1 potje snack tomaatjes, 1 pakje parmaham en sateprikkers. Je maakt hier ongeveer 15 spiesjes mee.

Bereidingswijze: knip de sateprikkers op de gewenste lengte. Snij de tomaatjes doormidden. Rijg de ingrediënten 1 voor 1 aan de sateprikker. Begin met een half tomaatje, dan een basilicum blaadje, bolletje mozzarella, half tomaatje en sluit af met een opgerold plakje parmaham. Je feestelijk Italiaans spiesje is klaar binnen een handomdraai.

Het Italiaans feestelijk spiesje!
Het feestelijk Italiaans spiesje!

3. Brie, komkommer burgertje

Dit vind ik zelf het mooiste verjaardagshapje van de 5. Het ziet er heel professioneel uit maar is super simpel om te maken. Je hebt nodig voor 6 burgertjes: 6 sneeën brood, 1 brie, 6 plakjes komkommer, 1 zakje rucola sla, 6 druiven, 6 prikkers.

De bereidingswijze: Je steekt met een rond glas uit ieder brood 2 rondjes. Snij de brie in plakjes, was de druiven en de sla. Je begint met een rondje brood, hier leg je een handje rucola sla op, dan een plakje brie, een komkommerschuifje en sluit af met een rondje brood. Dan steek je door het geheel een prikker en prikt hier een druif op. Voilà, je brie komkommer burgertje is klaar!

Een gezond burgertje à la Celina
Een gezond burgertje à la Celina

4. Zalm en kipfilet wraps

Deze wraps heb ik al heel vaak gemaakt en staan bij vrijwel ieder “speciale” gelegenheid op tafel, maar ze zijn ook zo verdomd lekker! Je hebt nodig: 4 wraps, 6 plakjes gerookte zalm, 6 plakjes kipfilet, 4 bladen ijsbergsla, 1 bakje kruidenroom kaas en aluminiumfolie. Benodigdheden voor 4 hele wraps.

Bereidingswijze: Smeer met een lepel de wrap in met roomkaas. Leg hierop een blad ijsbergsla en bedek de wrap met zalm of kipfilet, laat de randen vrij. Rol de wrap op en leg hem op een vel aluminiumfolie, rol de aluminiumfolie strak om de wrap heen, zodat je een pakketje hebt. De uiteinden draai je strak dicht. Leg de wrap een aantal uren in de koelkast.

Vlak voordat je bezoek komt snij je de wrap in plakjes en steekt als het nodig is in iedere plakje een prikker, voor de stevigheid. Maak zowel vis als vlees wraps, zo heb je voor ieder wat wils!

Zalm en kip wraps, de favoriet van ieder feestje!
Zalm en kip wraps, de favoriet van ieder feestje!

5. Mini pizzabroodjes

Na al die koude gerechten is het tijd voor wat warms. Deze mini pizzabroodjes zijn heel makkelijk te maken en verrukkelijk lekker. Je hebt nodig: 1 afbakstokbrood, 1 potje pizza quick, 1 zakje geraspte kaas, oven op 220 graden.

Bereidingswijze: snij het stokbrood in stukjes, verdeel de stukjes over de ovenplaat. Smeer over ieder stukje stokbrood met een lepel wat pizza quick, strooi hier wat geraspte kaas overheen. Schuif de ovenplaat in een voorverwarmde oven en zet de timer op 8 minuten. Even wachten… en je zelf gemaakte mini pizzabroodjes zijn klaar!

Makkelijker kan het niet, zelfgemaakte mini pizzabroodjes.
Makkelijker kan het niet, zelfgemaakte mini pizzabroodjes.

Zo zie je maar weer dat je geen keuken prinses hoeft te zijn om lekkere verjaardagshapjes te kunnen serveren! Smullen maar…

Wat zijn jouw favoriete verjaardagshapjes? Laat het me even weten in de comments!

Liefs,

Ook leuk om te lezen