Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Lekker en gezond eten in Maastricht

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

In de grote steden zoals Amsterdam en Rotterdam is het healthy food concept al jaren een hit. Op iedere straathoek ligt wel een “gezond tentje” met lekker, vers en gezond eten. In het zuiden des lands laten de gezonde restaurantjes en lunch gelegenheden ook steeds meer van zich horen. The Salad Bar en Burgerlijk Maastricht zijn er hier 2 van. Beide zorgen voor fresh en feelgood food en daar is Misshappyhippy helemaal gek op!

The Salad Bar

Het concept van The Salad Bar is heel simpel, het draait allemaal om fresh en feelgood food. Je krijgt er salades, wraps en rijk belegde boterhammen. Ook kun je kiezen voor huisgemaakte yoghurt, humus, smoothies en shakes. Er word gewerkt met verse ingrediënten en alles word vers van de pers geserveerd.

We kozen beide voor deze rijk belegde boterhammen. Super lekker en genoeg : )
Boterhammen met gerookte zalm en geitenkaas en natuurlijk een smoothie on the side. Super lekker en gezond!

Het is een klein en knus barretje waar je tussen het shoppen door even kunt genieten van een gezonde maaltijd. Het personeel is heel vriendelijk en je krijgt een beetje het “huiskamer” gevoel.

Simpel, gezellig en knus, meer heb je niet nodig.
Simpel, gezellig en knus, meer heb je niet nodig.

The Salad Bar bezorgt ook thuis, zo kun je genieten van een lekkere salade bij je avondmaaltijd of je neemt een salade mee naar je werk.

De prijs is ook echt goed te doen, ik betaalde voor deze boterham met gerookte zalm en een verse smoothie €8,50. Trouwens de Veni-Vidi-Verde smoothie met appel, limoen, gember, venkel en komkommer was echt super lekker en fris!
De prijs is ook echt goed te doen, ik betaalde voor deze boterham met gerookte zalm en een verse smoothie €8,50. Tip: de Veni-Vidi-Verde smoothie met appel, limoen, gember, venkel en komkommer was echt super lekker en fris!

Burgerlijk Maastricht

Burgerlijk is de eerste gezonde burger bar van Maastricht. Een gezonde verantwoorde hamburger eten, dat wil toch iedereen? De focus ligt op eerlijke streekproducten en verrassende combinaties.

Hier krijg je toch gewoon honger van?
Hier krijg je toch gewoon honger van?

Als je bij Burgerlijk binnenstapt word je bevangen door de gezellige sfeer. Door het overmatige succes is het altijd vol bij Burgerlijk Maastricht, waardoor het me tot 3x toe niet gelukt is om aan een tafeltje te schuiven. Helaas kun je niet reserveren. Gelukkig verzorgt Burgerlijk sinds kort ook take away, waardoor ik toch heb kunnen genieten van een heerlijke zalm burger.

Ik had al van vele gehoord dat het eten erg lekker was, maar dat word al snel gezegd van een nieuw concept. Dus ik wilde de burgers graag eens zelf proeven. Normaliter ben ik niet zo een fan van een hamburger, ik vind het al snel te veel. Omdat ik meer een visliefhebber ben, koos ik voor de zalmburger met een gepofte aardappel. Beide waren echt heerlijk, je proeft dat er gewerkt word met verse producten en dat er aandacht word besteed aan smaak combinaties!

Take away zalmburger en gepofte aardappel zijn goedgekeurd!
De take away zalmburger en gepofte aardappel zijn goedgekeurd!

Het eten van Burgerlijk is in ieder geval 100% goedgekeurd! Hopelijk kan ik een volgende keer een burgertje combineren met een lekker drankje en de gezelligheid van Burgerlijk Maastricht! Fingers crossed ; )

Dus breng je binnenkort een bezoekje aan Maastricht, ga dan zeker eens langs bij The Salad Bar en Burgerlijk!

Liefs,

Ook leuk om te lezen