Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Tips & handige weetjes citytrip Barcelona

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Als je een stedentrip maakt heb je altijd een paar dagen nodig om je wegwijs te maken in de stad. Een paar weken geleden was ik in Barcelona en heb ik voor jullie een aantal handige weetjes en tips verzameld die ik in deze blogpost speciaal voor je op een rijtje heb gezet. Mocht je nog last minute weg willen gaan, wat zeer aan te raden is met dit pokkenweer in Nederland, denk dan eens aan Barcelona. Het heeft namelijk alles: zon, zee, strand en veel bezienswaardigheden. Je krijgt er makkelijk een week om!

Vervoer

Voor een paar tientjes vlieg je met Ryanair naar Barcelona. Omdat we een week gingen wilde ik persee een extra koffer. Het koffer was ongeveer duurder dan het ticket, maar goed dan heb je ook wat. : )

[list style=”arrow-right”]
[li]Als je op het vliegveld in Girona aankomt, kun je het beste de bus pakken naar Barcelona. Zoek van te voren even op hoe laat de bussen vertrekken om teleurstelling te voorkomen. De bus tijden zijn aangepast aan het vliegschema van Ryanair, dus in principe moet dit altijd goed komen! Een retourticket kost €25,-. Dit is goedkoper dan een enkeltje! Ook heb je de terugreis al geregeld en hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken![/li]
[li]De metro in Barcelona is super goedkoop. Als je meer dan 10 metroritjes gaat maken, kun je beter een 10 rittenkaart kopen. Deze kost €10,- en is veel goedkoper dan steeds een los ticket te kopen. Wij hebben ons soms verkeken op de afstanden op de metrokaart, als je twijfelt aan de afstand, neem dan gewoon de metro. Want je hebt geen zin om een marathon te moeten lopen op vakantie.[/li]
[/list]

Bezienswaardigheden

[list style=”arrow-right”]
[li]
Als je in Barcelona bent, wil je natuurlijk een kijkje nemen in de Sagrada Familia en bij Park Güell. Normaliter zijn we niet zo van de toeristische attracties, maar deze wilde we wel graag gezien hebben. We hadden voor beiden van te voren geen kaartjes gekocht, omdat we er van uit gingen dat je dat daar kon doen. Helaas moesten we zowel bij Park Güell en de Sagrada Familia 4 uur wachten. Ik adviseer je dus om van te voren kaarten te kopen. Dit kun je online doen of via een Fnac punt.[/li]
[/list]

Sagrada Familia

[list style=”arrow-right”]
[li]
Boek een bike tour! Je hebt dit al vaker voorbij zien komen in mijn blogposts maar ik kan dit iedereen adviseren. Niet alleen omdat het super leuk is, maar ook omdat je de stad zo beter leert kennen. Tip: boek de bike tour aan het begin van je vakantie, zo heb je er tenminste wat aan. Ook kun je de gids vragen naar hotspots die je echt niet mag missen![/li]
[/list]

Cruising Barcelona

Eten en drinken

[list style=”arrow-right”]
[li]
Tapas; sinds onze vakantie in Malaga ben ik er gek op! Bij een vakantie in Spanje hoort natuurlijk tapas. We aten zowel bij Itapa en Txapela heerlijke tapas. Itapa is een all you can eat concept, dus je kunt zoveel tapas eten als je wilt. Alles was heerlijk vers en er was genoeg keuze! Bij Txapela kun je zelf je tapas uitzoeken van de kaart, heerlijk vers. Als ik er nu aan denk loopt me het water alweer in de mond : ) Beide betaalbaar en erg gezellig![/li]
[/list]

food drink palo alto markt barcelona

[list style=”arrow-right”]
[li]
Burgers; die eet je bij Rosti. Dit restaurant ligt langs het strand en ze hebben ook burgers voor take away. Zoals je misschien weet ben ik niet zo een burger fan, maar van de burgers van Rosti word ik zelfs blij. Het brood is lekker krokant en de burger is heerlijk mals. Lekker als lunch met een mojito on the side!
[/li]
[/list]
Rosti; i love good food

Strand

Het fijne aan Barcelona is dat het ook een strand heeft. Zodat je de dagen dat het echt warm is lekker kunt genieten van the beach life! Barceloneta is het bekendste gedeelte, er is ook een metro stop die zo heet. Dus iedereen die naar het strand wilt stapt hier uit en vouwt zijn handdoek uit. Het nadeel hiervan is dat je ongeveer met je tenen bij je buurman in de nek ligt. Ik adviseer je daarom om uit te stappen bij metrostation; Ciutadella villa Olímpica. Dan heb je wat meer ruimte en rust. Ook liggen hier de restaurants/clubs; Opium, CDLC en Club Catwalk waar je overdag gezellig kunt loungen en ‘s nachts uit de panty kunt scheuren ; )

Barceloneta

Voor diegene die een citytrip naar Barcelona op de planning heeft staan, enjoy! Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips en weetjes : )

Liefs,

Ook leuk om te lezen