Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Reportage Wheels ’n Bites Valkenburg

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Zoals jullie weten zijn foodtruck festivals helemaal mijn ding. Ik hou namelijk van kleine gerechtjes en vind het leuk om van alles een beetje te proeven. Doe daar een lekker wijntje en wat zon bij en ik ben helemaal tevreden. Afgelopen weekend was ik op het Wheels ’n Bites foodtruck festival in Valkenburg. Ik heb genoeg reportage materiaal verzameld, lees je mee?

Het concept

Het concept van Wheels’n Bites is natuurlijk top. Foodtrucks in het nieuwe centrum van Valkenburg met daaromheen de Geul en de terrasjes. Je kreeg er eerlijk, vers en ambachtelijk eten. Wat ik leuk vond is dat er regionale wijnen en Limburgs bier werden geschonken. Iedere foodtruck presenteerde zijn producten op zijn eigen manier en dat vond ik echt leuk en gezellig!

Food

Ik ben gek op kleine gerechtjes, mij maak je niet blij met een overvol bord eten. Daarom ben ik ook gek op foodtruck festivals, je kunt van alles een beetje proeven. Ik koos deze keer voor een lekkere pasta en natuurlijk voor een van mijn favorieten “de twister”. Ik had nog veel meer dingen willen proeven, maar ik had niet zo veel honger helaas.

Pasta @ wheels 'n bites

Pasta @ wheels 'n bites

De pasta was heerlijk! Leuk ook om te zien dat al het eten vers word gemaakt in de food truck. Ik koos voor de pasta carbonara met spek en parmezaanse kaas, mijn vriendinnen gingen voor de pasta met scampi’s en de focaccia.

Biologische twister @ wheels 'n bites

Biologische twister @ wheels 'n bites

De biologische twister heb ik al vaker voor bij zien komen op foodtruck festivals en is een van mijn favorieten. Het is net chips op een stokje alleen dan iets gezonder. Normaliter ga ik voor de paprika smaak, maar deze keer koos ik voor de gezouten twister. Deze was lekker, maar hij was wel heel erg gezouten. Dus de volgende keer kies ik weer voor de paprika.

Drinks

Voor diegene die mij goed kennen weten dat je me ’s nachts kunt wakker maken voor een lekkere cocktail. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld dat er maar één foodtruck met cocktails was. Dus dat is een aandachtspuntje voor volgend jaar wat mij betreft; meer foodtrucks met cocktails! : ) Uiteindelijk had ik er toch eentje gevonden en koos ik voor de pina colada cocktail. Deze werd gemaakt in een echte cocosnoot (je weet wel die wat tegenwoordig helemaal hip zijn) en dat maakte de cocktail extra lekker! Deze cocktail was 3 munten, wat ik nog wel mee vond vallen. 1 munt = € 2,50

Pina colada in een cocosnoot
Pina colada in een cocosnoot

Samen met Bir kocht ik een flesje wijn bij de wijnbar van Sauter wijnen. Deze foodtruck had als een van de weinige leuke tonnen die als statafels fungeerde, zodat je daar gezellig je wijntje kon nuttigen. Een fles wijn was 8 bonnen dus €20,-.

Sfeer

Zoals ik al heb uitgelegd is het concept van Wheels ’n bites top, zo midden in hartje Valkenburg! Het was echt een gezellig avond! Het enige wat ik heb gemist, waren gezellige zit plekjes, er stonden voor mijn doen iets te veel van die lange picknicktafels. Dus dat is ook een aandachtspuntje voor volgend jaar! Natuurlijk zijn er wel genoeg terrassen in Valkenburg, maar je gaat niet met je broodje bal op een terras zitten. Voor de rest vond ik het prima voor een eerste editie, wel kleinschalig, maar ook dat heeft wel wat!

Sfeer op Wheels 'n bites Valkenburg

Altijd gezellig met deze toppers! : )
Altijd gezellig met deze toppers! : )

Ik blijf in ieder geval fan van foodtruck festivals en verheug me alweer op de volgende!

Wat vond jij van de eerste editie Wheels ’n bites in Valkenburg?

Liefs,

Ook leuk om te lezen