Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Weekendje Delft: wat is er te doen?

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Het liefst ga ik op vakantie naar verre warme oorden, maar toch is het ook leuk om zo af een stad in Nederland te ontdekken. Zo was ik laatst in Delft op bezoek bij vrienden. De typische Hollandse huisjes en de pittoreske grachten geven de stad Delft echt iets gezelligs! Tel daar bij op dat je binnen 30 minuten in Kijkduin en Rotterdam bent, dus vervelen ga je je in ieder geval niet tijdens een bezoekje aan Delft.

Typisch Hollands

Wie ken ze niet, de Delfts blauwe tegeltjes? Dit Delfts blauw motief vind je dan ook in de hele stad terug. Ik heb al vaker gehoord dat Delft een beetje Amsterdam in het klein is. Dat snap ik wel, met de grachten en de typisch Hollandse huisjes heeft het wel wat weg van onze hoofdstad. Die grachtjes en huisjes geven de stad iets gezelligs!

Grachtjes in Delft

Het delfts blauw motief vind je in veel dingen terug, zo staan op het St. Agathaplein nabij het Prinsenhof 3 met porselein omhulde lantaarnpalen, hier moest ik natuurlijk even mee op de foto.

Delfsblauwe landtaarnpaal

Delfsblauw

De beestenmarkt

De beestenmarkt is denk ik een van de gezelligste pleinen in Delft. Met de vele restaurants en een groot terras krijg je er wel een middagje om. Toen we in Delft aankwamen liepen we heel toevallig de beestenmarkt op en vonden een plaatsje bij Bar-Sil. Buiten dat we er lekker gegeten en gedronken hebben was de eigenaar echt een hele spontane aardige man. Als nuchtere Limburgers werden we even overvallen door de Hollandse spontaniteit. Tip: probeer eens de menga shake, die was echt heerlijk verfrissend!

Menga shake bij Bar-Sil

‘t Postkantoor

De eerste avond gingen we eten bij ‘t Postkantoor. Tot 2005 was dit ook echt een postkantoor in Delft, nu omgetoverd tot restaurant waar je kunt lunchen, borrelen of dineren in huiselijke sfeer. Het is net of je een grote huiskamer binnenstapt! In de winter kruip je op een bankje naast de open haard en in de zomer geniet je van de avondzon op het gezellige terras. Het eten was gewoon lekker, geen bijzondere gerechten met fratsen. Maar gewoon goed eten voor een goede prijs! Zeker eens proberen als je in de buurt bent.

Zaterdagmarkt

Buiten dat je in Delft goed kunt winkelen, zijn er op zaterdag ook 2 markten die het shoppen net iets gezelliger maken! Zo vind je langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht en de Wijnhaven een antiek- en boekmarkt. Heb je van al dat shoppen honger gekregen? Dan is er ook een warenmarkt, met verse vis, kaas, broodjes en fruit.

Zaterdagmarkt Delft

Kijkduin

Kijkduin is ongeveer een half uurtje rijden en mag je zeker niet overslaan als je in Delft bent. Op het strand is het een stuk rustiger dan op het strand van Scheveningen én je ligt niet zij aan zij met je buurman. Wat ik persoonlijk fijn vind ; ) Kijkduin heeft een breed strand met gezellige strandtentjes, ideaal om een dagje lekker tot rust te komen!

Kijkduin

Lunchen bij strandtent

Markthal Rotterdam

Rotterdam ligt op een klein halfuurtje van Delft. Als je van lekker eten en verse producen houdt dan is de markthal in Rotterdam een aanrader. Dit is het foodwalhalla van Nederland met specialiteiten van over de hele wereld. Een leuk alternatief voor als het een dag wat minder goed weer is.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen rotterdam

Buiten dat je er verse en eerlijke producten kunt kopen, kun je er ook heerlijk eten bij een van de restaurants. Met geluk vonden we nog een plekje bij Jamie’s Italian restaurant. Ik had nog nooit gegeten bij een restaurant van Jamie Oliver, dus ik was erg benieuwd. De portie’s zijn best klein, maar het eten is echt heerlijk! Je proeft dat er veel aandacht is besteed aan het uitzoeken van de juiste ingrediënten.

Met het etentje bij Jamie’s kwam er ook een einde aan ons weekendje in Delft, we hebben veel gedaan en gezien in 2,5 dag! Delft is voor mij een gezellige oer Hollandse stad. Als je een weekendje weg gaat kies je al snel voor de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam, maar sla Delft zeker niet over! Het heeft bezienswaardigheden, markten, veel gezellige restaurants en het strand en Rotterdam op 30 minuutjes rijden. : )

Liefs,

Ook leuk om te lezen