Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Reportage Kannen & Kruiken in Maastricht

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Het stadspark in Maastricht was het afgelopen weekend decor van Kannen & Kruiken. Dit speciaalbier- en wijnfestival vond voor de eerste keer plaats in Maastricht. Naast bieren en wijnen, kreeg je er ook vers bereid ambachtelijk eten, geserveerd uit de tegenwoordig zo in trek zijnde food trucks. De prachtige locatie én het goede nazomerweer, zorgde voor een gezellige eerste editie!

Bier & Wijn

Kannen & Kruiken: de naam zegt het al, draait om heerlijke wijnen en speciaal bieren. Wilde je eens wat anders dan de gewoonlijke Chardonnay? Geen probleem, zo kon je kiezen uit maar liefst 30 soorten wijnen en 80 soorten bieren. Als je geen idee had wat je moest kiezen, kon je de hulp inschakelen van de sommeliers of de bierkenners. Die kom je zo snel niet tegen in een “gewone” kroeg.

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Vers ambachtelijk eten

Omdat borrelen samen gaat met lekker eten serveerden de mobiele keukens vers ambachtelijk eten. Oesters, kibbeling, kroketjes, zoete aardappelfriet en vegetarische hamburgers, er was keuze genoeg! Bovendien zorgt een goede bodem ervoor dat je tot in de late uurtjes kunt genieten van de wijnen en speciaalbieren.

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Muziek & Sfeer

Kannen & Kruiken is voor mij de alternatieve, hippieachtige versie van een food truck festival. Bij ieder ander food truck festival gaat het meer om het eten, bij Kannen & Kruiken draait het voornamelijk om het drinken van speciaalbieren en wijnen. Ondanks dat ik echt kan genieten van een lekker glas wijn, ben ik ook een cocktail fan. Voor mij dus ook een kleine teleurstelling dat er geen cocktails te verkrijgen waren.

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Muziek is hetgeen wat ik gemist heb, zo draaide er iedere middag/avond wel een bandje of dj, maar deze diende meer als achtergrondmuziek. Voor mij was het meer een praatfestival, ik heb dan ook geen enkel dansje gewaagd. Dat vond ik een beetje jammer. Maar door de achtergrondmuziek én het fijne nazomerweer heerste er een relaxte hippieachtige sfeer. Waardoor je nog meer kon genieten van je glas wijn of je speciaalbier.

Reportage kannen & kruiken Maastricht

Het nadeel van een gratis festival, is dat de muntjes de kosten moeten compenseren. Waardoor je voor een muntje €2,60 betaald. Als je erover gaat nadenken is het natuurlijk logisch. Maar het staat soms niet meer helemaal in verhouding. Ook die plastic glazen blijven natuurlijk een dingetje, maar goed veiligheid boven alles ; )

Als je een echte speciaalbier of wijnliefhebber bent en wilt genieten van een rustig avondje uit met vrienden is Kannen & Kruiken helemaal je ding. Laat je adviseren door de sommeliers of entertainen door de spraakmakers. Ik ga volgend jaar zeker weer een wijntje doen!

Liefs,

Misshappyhippy

Ook leuk om te lezen