Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Maastricht is voor mij de stad waar ik al mijn hele leven kom. Toch is het altijd verbazingwekkend dat je in de stad waar je het vaakst komt, toch nog niet alle hotspots gezien hebt. Nu kent Maastricht zoveel lunch, brunch en eetgelegenheden dat het onmogelijk is om overal al een keertje te zijn geweest. Vooral in de Koestraat liggen veel leuke hippe tentjes. Zo was ik laatst al te vinden bij Teazone en staat binnenkort Café Nouveau op de planning. Wat je ook in de Koestraat vindt, is de cocktailbar Rumors. Nadat ik deze naam al een aantal keren voorbij had zien vliegen op instagram, besloot ik om er eens een cocktail te gaan drinken. Ik schaamde me als echte cocktail liefhebber zelfs een beetje dat ik er nog nooit was geweest.

Uitstraling

Toen ik Rumors binnenstapte omarmde me niet direct een huiselijk gevoel. Wel zag ik meteen dat de inrichting hip en trendy was. In mijn beleving is Rumors meer geschikt als avond bar, door de donkere inrichting lijkt het me gewoon gezelliger om er ’s avonds met vrienden een cocktail te gaan drinken.

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Normaliter zit ik niet zo snel op zondagmiddag om 14.00 uur aan een cocktail, maar ach, voor één keertje moet dat kunnen. Mijn nichtje was die nacht bevallen van een prachtige dochter Nina, dus een reden om te proosten was er in ieder geval. Maud en ik hadden beide nog niet geluncht dus de menu kaart lachte ons toe.

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Cocktails & Bites

Bij Rumors op de kaart staan burgers en bites. Kleine hapjes, salades, gebakjes en een plateau voor 2 personen. Je kunt er genieten van een lunch tijdens het shoppen of je kiest voor een lekkere bite voor bij je cocktail.

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Omdat ik niet kon kiezen koos ik voor een aantal kleine hapjes; ravioli met salieboter en parmezaanse kaas, een garnalenkroketje en een kaaskroketje. Op het eten kan ik echt niks aanmerken, het was lekker en heel netjes opgediend. Laat ik het zo zeggen, je kunt de hapjes niet vergelijken met “normale” snackgarnituur. Ieder gerecht is zorgvuldig samengesteld en er is nagedacht over de presentatie!

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

In een cocktailbar drink je natuurlijk cocktails, het is geen geheim dat ik hier een echte fan van ben. Mijn favoriete cocktail is de Disaronno Sour en laat die nu nét op de kaart staan. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keuze. Wat me meteen opviel was dat de cocktails professioneel geserveerd werden, de presentatie maar vooral ook de smaak was top!

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Cocktails & bites bij Rumors in Maastricht

Eigenlijk kan ik niks slechts zeggen over Rumors. De cocktails en het eten waren echt lekker, professioneel geserveerd en vooral de presentatie was top. Ook de aankleding en het concept is me volledig duidelijk. Maar toch op de een of ander manier vond ik de sfeer minder, die heb ik niet echt gevoeld. Misschien kwam dit door de ober/barman, die vond ik niet heel opgewekt en klantvriendelijk.

Jammer, want als ik de sfeer had gevoeld dan had Rumors een 9 gekregen, nu hou ik het bij een matige 7. Mijn bedoeling is om er wel nog eens terug te gaan, voornamelijk voor de lekkere cocktails en bites. Hopelijk voel ik de sfeer dan wel, want een cocktailbar waarbij ik “het” niet voel, kan eigenlijk gewoon niet.

De fotocredits van deze food & lifestyle foto’s gaan naar Maud. Meer van haar foto’s zien? Volg haar via hashtagmaud op instagram.

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen