Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Kerstmarkten zijn hot- reportage PUUR kerstmarkt in Margraten

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Kerstmarkten zijn hot! Vanaf november worden de meeste steden omgetoverd tot ware kerst walhalla’s. Zo heb je de kerstmarkt in Düsseldorf en Valkenburg. Wil je het wat dichter bij huis zoeken is dit tegenwoordig ook geen probleem; ieder dorp heeft wel zijn eigen kerstmarkt. Margraten had dit tot voor kort nog niet, maar Guido Simons organiseerde dit jaar de eerste PUUR kerst editie in het afbouwcentrum in Margraten. Normaliter ben ik altijd overal aanwezig als bezoeker, maar dit keer had ik samen met Monique van DA drogisterij Monique een eigen kraampje waar ik de spulletjes uit de Misshappyhippy webshop verkocht.

Kerstsfeer

Het kale afbouwcentrum werd omgetoverd tot een gezellige hal. Door de aankleding, de kerstlichtjes en de kerstliedjes waande je je toch wel in kerstsferen.

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Wat ik zelf jammer vond, was dat deze kerstmarkt in het “Sinterklaas weekend” viel. Zaterdagmiddag vierde ik Sinterklaas bij schoonmoeders, dus ik was nog niet helemaal in de kerststemming. Vandaar dat ik vind dat het hele kerstgebeuren eigenlijk pas kan beginnen na 5 december. Je merkte dat er op vrijdagavond en zaterdagavond wat minder bezoekers waren, wat natuurlijk begrijpelijk was doordat Sinterklaas in het land was.

Stands

De zomereditie van PUUR bestond voornamelijk uit kraampjes met eten. Producten uit de streek, voor de echte bourgondiër. Tijdens de wintereditie was het een mix van lifestyle, food en fashion kraampjes. Zo was er de gelegenheid om bij de food kraampjes kleine gerechtjes te proeven, leuke tassen te shoppen óf last minute sinterklaascadeautjes scoren. Op een kerstmarkt is het natuurlijk ook leuk om wat kerstartikelen te scoren; zo stond er een kraampje met maretakken én kerststukjes. Je leest het al, er was voor ieder wat wils.

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Maar de maag wil ook wat

Als je langs alle kraampjes was geslenterd, kon je neerploffen op een van de picknickbankjes. Bij binnenkomst betaalde je €3,-. Hiervan was €1,- voor de organisatie en voor de overige €2,- ontving je een consumptiebon. Opzich geen slecht systeem, al hoorde ik wel van veel mensen dat ze dit niet vooraf wisten. Misschien een idee om dit de volgende keer op de posters te vermelden. Dan zijn de bezoekers hiervan op de hoogte en is het geen verassing bij binnenkomst.

Met de consumptiebon kon je kiezen uit; koffie, glühwein, een lekkere wafel, popcorn, een tosti, wijn, bier en fris. Genoeg keuze zou je zo zeggen. Het enige wat ik miste was een warme maaltijd. De kerstmarkt duurde 2 dagen tot 22.00 en een avond tot 20.00 uur. Voor de bezoeker, maar ook voor de standhouders, was het prettig geweest als er een kleine warme maaltijd was geweest.

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Gelukkig was er één stand waar je voor €2,- een lekker gevuld bordje kreeg. Hier heb ik dan ook 2 dagen wat gegeten. Check even de website van “het restaurant bij U thuis”; een aanrader!

Puur Kerstmarkt

Puur Kerstmarkt

Feedback

Mijn bedoeling was om alleen een blog de schrijven over de kerstmarkt, maar het leek me ook heel leuk om eens met de Misshappyhippy spulletjes op een kerstmarkt te gaan staan. Omdat ik nog niet genoeg spullen heb om een hele kraam mee te vullen, besloot ik om een kraam te delen met Monique van de DA in Margraten. Zo konden we elkaar ook een beetje afwisselen omdat het best lange dagen waren. Fijn dat we dit zo hebben kunnen regelen : )

Puur kerstmarkt

Het marktgebeuren is zeker voor herhaling vatbaar, echt iets wat ik leuk vind om te doen. Niet alleen de markt zelf, maar ook de voorbereiding en het uitzoeken van de spullen is echt mijn ding. Buiten dat je natuurlijk wat wilt verkopen, is het ook gewoon heel gezellig!

Wel zijn er nog een aantal kleine aandachtspuntjes, zo was het licht bij ons kraampje niet goed én stonden we een beetje uit de loopgang, waardoor veel mensen onze kraam niet zagen staan. Maar voor een eerste editie was het goed geregeld. Voor alles is een eerste keer en een evenement moet ook groeien en naamsbekendheid krijgen.

Mocht je een leuk tasje of sieraad hebben gezien, dat je uiteindelijk toch niet hebt gekocht? Check dan even de webshop. Niet alle artikelen staan online (druk mee bezig), stuur me dan een email, dan kijk ik even of deze nog op voorraad is.
De fotocredits van deze event foto’s gaan naar Maud, mocht je meer van haar foto’s willen zien, volg haar dan op instagram onder de naam hashtagmaud.

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen