Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Eten bij Bijzonder in Maastricht – voor de echte healthy liefhebber!

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

De echte “healthy lifestyle” heb ik een beetje achter me gelaten. Chiazaad, goji bessen en lijnzaad worden niet meer ingekocht. Wel houd ik van balans; zo eet ik door de week zo gezond mogelijk en drink ik geen alcohol. Daarentegen halen we iedere zondag een frietje en drink ik zo af en toe op zaterdagavond een wijntje. Ik voel me hier prima bij en merk dat ik dit makkelijk vol hou. Toch kan ik nog altijd gelukkig worden van puur en gezond eten, de laatste jaren ben ik me nu eenmaal bewuster geworden van wat er allemaal in eten zit. Daarom ging ik samen met Steef en Carlijn lunchen bij Bijzonder in Maastricht, de plek waar lekker en puur eten centraal staan. Ik liet me totaal verrassen, maar werd wel van te voren ingelicht dat je bij Bijzonder héél gezond eten krijgt. Of mijn smaakpapillen al dit gezonde eten nog aankonden, lees je in deze blogpost.

Healthy food

De kaart bij Bijzonder is niet heel uitgebreid. Maar doordat de gerechten zeg maar ‘heel bijzonder’ zijn, is er voor ieder wat wils. Van sommige ingrediënten wist ik niet eens dat ze bestonden. Het vriendelijke personeel gaf me hier gelukkig haarfijn uitleg over. Er wordt gewerkt met puur en eerlijk eten, dit proef je ook in de gerechten!

Carlijn en ik kozen voor de smashed avocado (met ei en halloumi) en Steef koos voor de holy goat (gesmolten geitenkaasje met een chutney van abrikoos en dukkah). Dit werd geserveerd op brood dat zelf wordt gemaakt en heet in de healty sector “notenbrood”. Dit brood is heel lekker en voedzaam, voor mij was een portie genoeg.

Eten bij bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Eten bij bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Het is zoals ik al zei echt heel gezond eten, ik kan me zo voorstellen dat als je gewend bent aan veel toevoegingen en suiker dat je moet wennen aan de smaak. Ik ben puur eten de laatste jaren meer gaan waarderen en kan er dan ook oprecht van genieten. Buiten dat het gerecht heel mooi geserveerd wordt, is ook het servies helemaal hip.

Je merkt dat over alles goed is nagedacht, het totaalplaatje klopt!

Eten bij bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Nadat het notenbrood een beetje was gezakt, bestelden we ook nog een stukje bananencake én een smoothie. In de smoothie zat cocos verwerkt; hier ben ik dol op. De bananencake was echt om te smullen, een echte aanrader! Ik moet bekennen dat ik geen avondeten heb gegeten. Weer een voordeel van gezond eten; het is voedzaam waardoor je niet snel erna weer honger hebt.

Eten bij bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Love it!

De naam doet niet alleen bij het eten zijn eer aan, maar ook de inrichting en aankleding kun je ronduit bijzonder noemen. De vintage en industriële stijl spreken me erg aan, I love it!

https://www.facebook.com/konstruktbyfleur/?ref=page_internal

De inrichting in ons huis wordt een combi van industrieel en landelijk, dus ik heb hier wel een aantal leuke ideetjes opgedaan. De inrichting en aankleding is o.a verzorgt door Fleur van Konstrukt by Fleur. Je merkt dat goed is nagedacht over het concept, alles klopt en daar hou ik van!

Het is een gezellige plek waar je makkelijk een middagje kunt chillen.

Eten bij Bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Eten bij Bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

Een échte hotspot

Bijzonder ligt in Sint Pieter, net buiten het centrum van Maastricht. Ik kom niet vaak in Sint Pieter maar ik krijg altijd een soort vakantiegevoel als ik er ben. Je kunt er heel mooi wandelen en genieten van de natuur. Ik vind Bijzonder een echte hotspot. Het hoort helemaal thuis in dit tijdperk. Een plek waar je kunt relaxen, genieten én gezond kunt eten.

Als je van puur en verantwoord eten houdt, dan moét je hier een keer zijn geweest.

Eten bij Bijzonder - voor de echte healthy liefhebber!

– Bijzonder – Luikerweg 33 – 6212 ET – Maastricht –

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen