Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Limburgse toegankelijkheid bij ‘Burgemeester Quicx – Coffee & more’

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Als ik in het weekend op een vrije dag ergens ga lunchen, ga ik niet alleen voor een lekkere maaltijd. Ik ga voornamelijk voor een goed gesprek met een vriendin en om een middagje te ontspannen. Dat doe ik het liefst op een plek waar ik me thuis voel, een plek waar het “huiskamer gevoel” me omarmt én een plek waar je de tijd vergeet. Burgemeester Quicx – onderdeel van de Ooswegel Collection – ligt zijwaarts van de entree van landgoed Château St.Gerlach. Deze voormalige schuur is omgetoverd tot een toegankelijke, gezellige plek waar je o.a kunt genieten van een huisgemaakte soep of een royaal stuk Limburgse vlaai. Deze nieuwe hotspot voldoet aan mijn bovengenoemde punten én is zeker eens het bezoeken waard.

Limburgse toegankelijkheid

Als je Burgemeester Quicx binnenstapt heb je het gevoel of je in een woonkamer terecht komt. Het is geen doorsnee lunchroom, maar een mooie gerestaureerde ruimte die helemaal in stijl is ingericht.

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Aan ieder detail is gedacht en alles klopt!

De kasteelhoeve was ooit de woning van de toenmalige burgemeester van Houthem, Burgemeester Quicx. Het is dus niet zo vreemd dat het huiskamer gevoel je direct bij binnenkomst al omarmt. Het is een ontmoetingsplek voor wandelaars, fietsers, hotelgasten en omwonenden. Je ploft neer op de bank bij de open haard, of schuift met je laptop aan een tafeltje om onder het genot van een lekker kopje latte macchiato, cappuccino of koffie je mail weg te werken.

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Coffee & more

Op het menu staat naast huisgemaakte soep en Limburgse vlaai ook kaas- vegetarische plankjes die geserveerd worden met ambachtelijk brood. Veel ingrediënten komen uit de streek en een aantal producten die afkomstig zijn van het landgoed St. Gerlach worden verkocht in het winkeltje.

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Je krijgt er eten waar een bourgondiër gelukkig van wordt.

De kaart is niet uitgebreid; maar het gaat bij Burgemeerster Quicx meer om “de beleving van”. Een kleine kaart zorgt er wel voor dat alle ingrediënten vers zijn. Als echte kaasliefhebber, koos ik voor een kaasplankje met een verse muntthee. De portie was voldoende en zo was er nog genoeg plaats over voor een gebakje. Want ik ben zo iemand die het liefst alles van de kaart even proeft.

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Nadat ik de gebakjes had geproefd, werd het tijd voor een lekker glaasje wijn. Want naast koffie en thee, biedt de menukaart ook (streek)wijnen en (streek)bieren.

Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quicx!

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Waar ik in het begin even aan moest wennen, was het self-service concept. De bedoeling is dat je aan de bar je eten en drinken bestelt. Het drinken neem je dan direct mee naar je tafeltje, het eten wordt wel geserveerd. Je vind bij Burgemeester Quicx dus geen ingedekte tafels. Ook bracht ik mijn lege plankje zelf terug naar de bar. Dit geeft je nóg meer het thuis gevoel. Ik hou wel van deze gemoedelijkheid!

Het gebouw beleven

Overal waar je kijkt zie je puur en eerlijk materiaal; mergelsteen, eikenhout staal en beton. De blikvangers zorgen voor de verrassing, zo is er een ‘Pig Table’ een ‘Fuga kachel’ en de niet te missen ‘Lamp Zuid”. Het interieur en inrichting zijn interessant genoeg om “er eens even voor te gaan zitten” en alles eens rustig in je op te nemen. Waarschijnlijk zie je een aantal leuke dingen die je in je eigen interieur wilt toepassen!

Maak kennis met de Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quick!

Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quicx!

Limburgse toegankelijkheid bij Burgemeester Quicx!

Burgemeester Quicx is voor mij een een gezellige, warme ontmoetingsplek waar je makkelijk een paar uurtjes om krijgt. Door het bijzondere interieur en het originele concept is het voor mij een een echte hotspot waar je zeker een keertje moet zijn geweest!

De fotocredits van deze interieur foto’s gaan naar Maud. Meer van haar foto’s zien? Volg haar via hashtagmaud op instagram.

Ga jij een keertje langs bij deze hotspot?

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen