Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

‘It’s a wrap, de woonkamer is af!’ deze tekst schreef ik een tijdje geleden op instagram. Hoogste tijd voor een binnenkijker in onze woonkamer. Op deze kamer ben ik het meest trots, ik ben er écht blij mee. Waarom? Omdat de inrichting en de uitstraling van deze kamer precies zo is geworden zoals ik van te voren had gedacht. De eerste bezichtiging van ons huis vond plaats in november 2016 en we hebben pas 1 mei 2017 de sleutel gekregen, al die maanden had ik een bepaald plaatje in mijn hoofd van hoe ik wilde dat de woonkamer ging worden. Het is dan een heerlijk gevoel als dit plaatje uiteindelijk werkelijkheid wordt. De inrichting is een combinatie van onze beide smaken; landelijk en industrieel. We hebben goed nagedacht over de meubels, de kleuren en de materialen. In deze blogpost vertel ik je hoe het uiteindelijk een geheel is geworden én hoe we deze kamer gezellig hebben gemaakt.

Beginnen bij het begin

Het inrichten van de woonkamer was een heel proces. Het enige meubelstuk dat we al hadden, was de bank. Deze hebben we 5 jaar geleden gekocht bij Sensa en hier zijn we nog steeds erg tevreden over. Alle overige meubelen en bijna alle accessoires hebben we nieuw gekocht. Dit vonden we prettig, zo kun je namelijk helemaal opnieuw beginnen en er voor zorgen dat het een geheel word. Voordat we nieuwe meubelen zijn gaan kopen, hebben we eerst goed nagedacht over de maten en welke uitstraling we de kamer wilden gaan geven. We hebben uiteindelijk gekozen om houttinten te combineren met staal en natuurlijke kleuren. Het voordeel van deze combi is dat je er makkelijk een ruimte gezellig mee maakt, al moet je wel opletten dat het geheel niet te donker oogt. Onze woonkamer is een rechthoek, lang maar smal. Dus we hebben goed gebruik gemaakt van de lengte. Zo is onze bank 4 meter lang en de eettafel 2,5 meter. Dit zijn ook de enige ‘grote’ meubelstukken, ik hou namelijk niet van kasten en dressoirs. We hebben genoeg andere plekken in huis om onze spullen in op te bergen. De accessoires en gordijnen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat alles een geheel is geworden.

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

Stap voor stap

We hebben de woonkamer niet verbouwd, alleen even een kleine opfrisbeurt gegeven. Het plafond is een balkenplafond, dit hebben we bewust zo gelaten. Het hoort bij het huis en het geeft de woonkamer iets unieks. Het plafond moest wel geverfd worden, dit was een rot klus. Pap heeft zich hier over ontfermt en hier verdiend hij een dikke pluim voor! Het ziet er nu weer super strak en netjes uit. Voor de rest hebben we ook de muren geverfd. Nadat de muren droog waren hebben we de bank erin gezet, dat was ook het enige meubelstuk wat we op dat moment hadden. Later zijn hier de eettafel en de stoelen aan toegevoegd.

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

– bank Sensa – tafel Lifestyle – lamp Kwantum – planten Joyflowers – glas met kaars Lifestyle – pot Intratuin – kleine potjes Joyflowers

Over de raamdecoratie hebben we goed nagedacht. Gordijnen of andere raamdecoratie geven je woonkamer warmte en gezelligheid. We hebben 3 ramen in onze woonkamer, 2 grote en een kleintje. Uiteindelijk hebben we voor het grote raam aan de straatkant gekozen voor lange gordijnen en hebben we vouwgordijnen laten maken voor de andere 2 ramen. Voor deze raamdecoratie hadden we in februari al ideeën opgedaan, maar hebben we bewust gewacht met bestellen tot dat alle meubelen er stonden. Zo wisten we zeker dat we de juiste keuze zouden maken. Zowel de gordijnen als de vouwgordijnen zijn gemaakt van dezelfde stof, zodat het wel als één geheel oogt. De stof is licht van kleur en nijgt meer naar de landelijke stijl; daarom hebben we gekozen voor een zwart ophangsysteem en hebben de gordijnen grote zwarte ringen. Zo is ook hier de industriële stijl in toegevoegd.

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

Over de aankoop van de salontafel kan ik een leuk verhaal vertellen. Deze hebben we gekocht bij Lifestyle in Maastricht. We hadden een aantal cadeaubonnen en wilde deze gaan inwisselen. Heel toevallig liepen we tegen deze tafel aan. Het formaat, het materiaal én de stijl van de tafel past perfect bij ons interieur. Het was de laatste tafel dus we kregen ook nog een leuke korting. We wisten dan ook niet hoe snel we bij de kassa moesten komen. De medewerkster was ons netjes aan het uitleggen dat we op maandag de tafel het beste konden gaan ophalen met de auto.

Maar ik heb geen geduld en wilde de tafel perse die dag mee naar huis nemen. Dus liepen Luc en ik met onze salontafel over de overvolle terrassen in Maastricht. Leuke bijkomstigheid was dat het die dag 30 graden was. Luc was die dag heel blij met me, maar achteraf kunnen we er beide om lachen. Uiteindelijk had ik wel die avond een mooie salontafel in de woonkamer staan. Hoppatakeej, missie geslaagd!

Een eyecatcher mag niet ontbreken

We hadden ons voorgenomen om een robuuste eettafel en stoelen te kopen. Zodat dit de eyecatchers van onze woonkamer zouden zijn. We zijn hier al in februari voor gaan kijken, omdat er nogal een lange levertijd op deze meubelen zit. In de stoelen hadden we ons van te voren verdiept, we hadden via internet research gedaan. Eigenlijk hoefden we alleen maar naar de winkel te gaan en deze te kopen. Toen we de stoelen uiteindelijk in het ‘echt’ zagen, gingen we toch twijfelen waardoor we besloten om toch ook nog naar een andere winkel te gaan. Uiteindelijk zagen we daar dé stoelen staan, helemaal anders dan onze eerste optie maar échte eyecatchers. Buiten dat ze qua stijl helemaal bij ons passen, zitten ze heerlijk en kunnen ze 30 jaar mee. Ook niet geheel onbelangrijk.

In tegenstelling tot de stoelen hadden we geen research gedaan voor onze eettafel; ons idee was om deze via internet te bestellen. Toen we bij Pronto wat wooninspiratie gingen opdoen, liep Luc daar geheel toevallig tegen dé eetkamer tafel aan. Ik weet nog dat ik toen heel blij was, het was precies de tafel zoals ik deze in gedachten had. We hebben deze toen direct besteld, hier hoefde ik niet meer over na te denken. Hoppa, de twee belangrijkste meubels hadden we in the pocket!

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

– tafel Pronto – stoelen Goossens– vacht en theelichthouders Gekocht op een Ibiza markt – gordijnen Kwantum – bonsai boom Intratuin – pot Joyflowers – potten met plant Groenrijk

Onze eethoek is een combinatie van de landelijke en industriële stijl. Al neigt het door het staal en de robuuste look meer naar de industriële stijl. Het was in ieder geval prettig dat we het hier zo snel over eens waren. We kunnen het qua interieur smaak soms helemaal met elkaar eens zijn, maar er zijn ook dingen die ik echt niet mooi vind en Luc wel. Gelukkig hebben we tot nu toe nog altijd de gulden middenweg kunnen vinden.

<img src="https://www.kedootjes.nl/wp-content/uploads/2017/08/00018.png" alt="Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel" width="810" height="539" class="aligncenter size-full wp-image-6318" />

Achter de kistjes in onze woonkamer zit een verhaal. Ons eerst idee was om 2 planken op te hangen met een leren ophang systeem. Ik had dit als eens vaker gezien en vond dit helemaal het einde. We hadden zowel de planken als de ophangsystemen al gekocht, toen mijn oom met het idee kwam om fruitveiling kistjes aan de muur te hangen. We vonden dit een heel leuk idee en hebben dit dan ook toegepast. Deze dienen niet alleen als kleine eyecatchers maar zijn ook praktisch, we hebben hier namelijk subtiel onze beamer in kunnen weg werken zodat we deze niet heel opvallend aan een muur hoefden te bevestigen. Ik heb deze kistjes leuk aangekleed met accessoires en plantjes, oogt meteen gezellig. Ik begrijp dat niet iedereen deze kistjes in de woonkamer zal ophangen, maar het past bij ons interieur en het is iets unieks.

v.l.n.r – ecosysteem in pot gekregen – klokje Lifestyle – dierenskelet Intratuin Maastricht – cactus in pot Flowerfull – hertenkop Groenrijk

Accessoires maken het af

Accessoires zijn heel belangrijk, ze zijn de puntjes op de i. We hadden 2 verhuisdozen vol met accessoires die we mee hebben genomen uit ons appartement. Deze heb ik op een zondagmiddag uitgestald op de salontafel. Samen met Luc heb ik de accessoires uitgezocht die we leuk vonden passen bij de inrichting, de overige spullen heb ik opgeruimd. Nadat we de accessoires die we hadden een leuk plekje hadden gegeven hebben we goed gekeken wat nog ontbrak. Deze spullen hebben we beetje bij beetje aangeschaft. Doordat we gericht gingen winkelen kochten we ook spullen die we nodig hadden en is het makkelijker om je inrichting af te stijlen.

Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel

“plant seeds of love”

Planten vind ik heel belangrijk! Buiten dat ze zorgen voor wat meer zuurstof in een kamer, laten planten je interieur leven. Ik ben meer een planten dan een bloemen mens. Daarom vindt je voornamelijk vetplanten, cactussen, bonsai boompjes én sansevieria’s in ons huis. Buiten dat ik ze mooi vind, zijn ze ook heel makkelijk te verzorgen. Nadat we de planten in huis hadden gehaald was de woonkamer echt helemaal af. Hoe een mens gelukkig kan worden van een paar planten.

<img src="https://www.kedootjes.nl/wp-content/uploads/2017/08/00018.png" alt="Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel" width="810" height="539" class="aligncenter size-full wp-image-6318" />

<img src="https://www.kedootjes.nl/wp-content/uploads/2017/08/00018.png" alt="Woonkamer inspiratie: een mix van landelijk en industrieel" width="810" height="539" class="aligncenter size-full wp-image-6318" />

Nou, je merkt wel aan mijn verhaal dat de inrichting van onze woonkamer niet iets is wat we binnen een dag bedacht hebben. We hebben goed over alles nagedacht zodat het uiteindelijk een mooi geheel is geworden. Ook heb ik gemerkt dat het niet altijd moeilijk hoeft te zijn om 2 smaken met elkaar te combineren. We wilden graag een unieke inrichting en ik denk dat dat wel gelukt is! Steeds als ik op onze bank zit en om me heen kijk krijg ik een smile om mijn gezicht en hoop dat ik deze nog even kan vasthouden.

De fotocredits van deze interieur foto’s gaan naar Maud. Meer van haar foto’s zien? Volg haar via hashtagmaud op instagram.

Wat is jouw favoriete interieurstijl?

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen