Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Tot een jaar of 8 geleden was ik een echte carnavalist. Als klein meisje sprong ik dagen rond in een carnavalspakje gemaakt door mijn moeder. Mijn moeder maakte altijd unieke pakjes, waar ze weken mee bezig was. Alles klopte, aan de kleinste details werd gedacht. Ook had ik altijd een bijpassende zelfgemaakte “rammelesjang” een stok met allemaal belletjes en versiersels, een grote tamboerijn zeg maar. Waar ik de hele carnaval mee in de weer was. Als ik terug denk aan deze tijd krijg ik weer een smile op mijn gezicht. Vanaf een jaar of 14 vierde ik carnaval met mijn vriendinnen, ik kom uit een dorp waar carnavalsoptochten nog helemaal druk bezocht zijn. Carnaval was voor mij in die leeftijd, het hoogtepunt van het jaar. Maanden werkten we samen aan een mooie wagen en erna vierden we dagen, zeg maar weken feest. Het was fantastisch!

Hoogtepunt van het jaar

De laatste 10 jaar is carnaval voor mij niet meer het hoogtepunt van het jaar, er zijn andere dingen die belangrijker zijn. Je krijgt andere prioriteiten en je word gewoon ouder, dus na 1 a 2 dagen is het klaar. Ik ben zelfs 1 keer op vakantie geweest met Carnaval en vorig jaar hebben we 5 dagen geklust. Maar toch ergens diep van binnen kriebelt er altijd wel weer wat als ik de muziek hoor en de jongens en meisjes weer op een carnavalswagen zie staan. Dan denk ik altijd weer terug aan die mooie tijd.

Dus dit jaar ga ik sowieso carnaval vieren, we wonen nu in Valkenburg dus kunnen te voet naar de “auwwieverbal”. Mijn man Luc is geen carnavalist en heeft deze genen niet geërfd. Maar de Auwwieverbal vind hij wel altijd leuk. Dus vanaf nu houden we deze gewoon ieder jaar erin.

Kleren maken de man, ook met carnaval

Ondanks dat Luc niet zo een fan van carnaval is vind hij het wel altijd leuk om een leuk carnavalspakje te dragen. Net zoals ik in het gewone leven het fijn vind om kleren te dragen waar ik me goed in voel. Geldt dit voor mij ook met carnaval. Want als je een leuk en vooral niet te vergeten warm pakje aan hebt, dan kun je toch net wat meer “uit de panty scheuren”!

Daarom heb ik voor jullie mijn top 5 van carnavalspakken geselecteerd, deze zijn allemaal te koop via carnavalskleding.nl.

1. La Casa de Papel kostuums

De typerende rode overalls met bijpassende maskers en handschoenen zorgen ervoor dat al je vrienden direct het Casa del Papel personage in je herkennen. Verder is dit kostuum ideaal om te werken met laagjes, je kunt namelijk genoeg lagen dragen onder de overall. Buiten dat heeft de overall ook een capuchon én kun je als je je outfit echt helemaal wilt afmaken een pruik dragen, wat ervoor zorgt dat ook je oren geen kou hoeven te lijden.

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

2. Instap kostuums

Deze kostuums vind ik echt fantastisch en heb ik altijd al eens willen hebben. Er zijn veel verschillende uitvoeringen van, dus met deze outfit ben je zeker origineel. De ezel en de struisvogel vind ik persoonlijk het leukst. Deze pakken zijn netjes afgewerkt en zien er gewoon super mooi uit. Je shopt ze nu ook nog eens met een leuke korting.

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

3. Dieren vesten

Deze eenhoorn en rendier vesten zijn ideaal als je maar één dag carnaval gaat vieren en niet te veel wilt investeren in je outfit. Deze outfit ziet er niet alleen leuk uit maar is ook nog eens lekker warm én je kunt er makkelijk laagjes onder dragen. Mocht je toch graag voor een volledige outfit willen gaan, dan kun je ook nog een tulerokje of een netpanty erbij aanschaffen.

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

4. Prinsessenjurk

Ik heb nooit de ambitie gehad om prinses carnaval te worden. Maar wel altijd graag eens een mooie jurk willen dragen. Met deze prinses aurora jurk komt je droom uit. Gemaakt om de hele dag in the shinen!

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!

5. Cleopatrajurk

Ik weet niet wat het is maar ik heb wat met historische thema’s. Daarom heb ik me altijd al eens als Cleopatra willen verkleden. Deze gouden jurk vind ik echt heel mooi, vooral met de blauwe pruik.

Mijn top 5 verkleedideeën voor carnaval!
Zooo, hopelijk heb ik je wat inspiratie kunnen geven voor je carnavalsoutfit van dit seizoen!

Deze blogpost is een samenwerking met carnavalskleding.nl

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen