Celina Bemelmans

Celina Bemelmans

Hi there! Mijn naam is Celina Bemelmans en ik ben in 2014 begonnen met mijn persoonlijke blog.

Als ik antwoord moet geven op de vraag; "Wat vind je nu echt leuk?" Dan is dat “creatief bezig zijn.” Daarnaast heb ik een passie voor interieur, fashion en food!

Naast mijn blog run ik de webshop Kedootjes.nl. Doordat ik dagelijks bezig ben met het uitzoeken van dé perfecte cadeaus geef ik je hier graag wat tips over. Deze tips en bijvoorbeeld leuke ideeën om een cadeautje in te pakken lees je op mijn blog. Natuurlijk geef ik je ook af en toe een kijkje in mijn persoonlijke leven. Zo mag je soms bij me "binnenkijken" én neem ik je mee naar de events die ik bezoek!

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on facebook

Ongeveer 1,5 jaar geleden hebben we ons eerste huis gekocht. Dit huis is 100 jaar oud, dus we hebben in deze 1,5 jaar al heel veel opgeknapt en ingericht. Bepaalde ruimtes zijn nu pas echt helemaal af. Het duurt namelijk even voordat je precies weet wat je wilt en soms moet je eerst gebruik hebben gemaakt van een ruimte om te weten wat wel en niet goed is. Soms kan het zijn dat je iets heel mooi vind, maar dat dit uiteindelijk niet praktisch is. Ik weet zeker dat we niet de enige zijn die dit hebben gehad. Daarom heb ik de stappen die we hebben doorlopen eens op een rijtje gezet.

Van appartement naar huis

We hebben maar een aantal meubels meegenomen uit ons appartement, dit waren het bed en de bank. De bank voldeed nog steeds aan onze eisen, dus deze hebben we niet vernieuwd. Onze woonkamer is lang, maar ook smal. Onze bank bestaat uit losse elementen, dus hebben we deze in een soort van L neergezet. Onze woonkamer hebben we alleen geverfd. We hebben een balkenplafond, dus dit was best nog een hele klus. Gelukkig heb ik een vader die héél goed kan schilderen, dus binnen een aantal dagen was de woonkamer weer helemaal fris én wit.
Nadat we geverfd hadden hebben we de bank op zijn plek gezet, dit was ook het enige wat er in op dat moment in onze woonkamer stond.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Stoelen en tafel

We hebben de sleutel van ons huis op 1 mei 2017 gekregen en zijn in februari gaan shoppen voor de eetkamertafel én eetkamerstoelen. We wisten immers dat hier een lange levertijd op zou zijn, dus we zijn hier vroeg voor op pad gegaan. Zoals jullie weten hebben Luc en ik niet dezelfde smaak, maar kunnen we wel altijd een goede middenweg vinden.
Over onze eetkamerstoelen waren we het eigenlijk gelijk eens,(al vond ik deze wel wat aan de dure kant) deze zijn tijdloos en van goed materiaal. Dus als ze nog een jaar of 15 meegaan, vind ik het prima. We wilden graag een grote robuuste eetkamertafel. Deze hebben wet niet 1,2,3 gevonden en zijn we eigenlijk per toeval tegen aangelopen. De levertijd van de stoelen was langer dan die van de tafel. Dus we hebben de eerste paar maanden op van die plastic stoelen gezeten.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!
Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Raamdecoratie

Nadat de stoelen en tafel een plekje hadden gekregen, kregen we een beter beeld over wat we wilden gaan doen met de raamdecoratie. We hebben 3 ramen in onze woonkamer. 2 grote en een iets kleiner raam. Onze stijl is een combinatie van de landelijke/ industriële stijl. Stoffen vouwgordijnen en overgordijnen in de kleur zand vind ik meer passen bij de landelijke stijl, maar om ook het industriële terug te laten komen hebben we gekozen voor een zwarte reel en ook zwarte ringen. Misschien een aparte combinatie, maar deze past goed bij de stijl van onze woonkamer. Ik ben er super blij mee! We hebben zowel de vouwgordijnen als de gordijnen om maat laten maken. We hebben namelijk een hoog plafond en geen standaard maat ramen.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Aankleding

Over de aankleding van de woonkamer hebben we echt ruim een jaar gedaan. We zijn begonnen met 4 veiling kistjes aan de muur te hangen. Hier hebben we accessoires die we hadden uit ons appartement ingezet en aangevuld met nieuwe spullen. Misschien best wel een beetje apart om van die kistjes aan de muur te hangen, maar ik ben er nog steeds blij mee. Het past goed bij onze stijl.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Hierna ben ik planten gaan kopen en vond ik een leuke trolley, waar ik ook wat leuke accessoires op het gezet.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Toen al deze spullen een plekje hadden gekregen, ontdekten we dat één muur wat aan de kale kant was. Dus hebben we hier een mooie klok voor gekocht bij Sensa in België. Hier hebben we echt even voor moeten zoeken, zoals voor meer dingen in huis. Dat heb ik geleerd de afgelopen 1,5 jaar, dat je niet maar het eerste en beste wat je tegen komt koopt, maar soms wat langer over een aankoop moet nadenken.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Verlichting

Het uitzoeken van de juiste verlichting vond ik zelf het aller moeilijkst. Dit hebben we eigenlijk pas sinds kerstmis in orde. We zijn begonnen met 2 schemerlampjes die we mee hadden genomen uit het appartement, dit was opzicht fijn licht, maar niet genoeg. Vooral boven de eetkamertafel misten we echt een lichtbron. Maar omdat we een balkenplafond hebben, kunnen we niet zomer elke lamp bevestigen. Na hier bijna 1 jaar over te hebben nagedacht zijn we tijdens onze kerstvakantie nog eens op lampenjacht gegaan. Daar hebben we eindelijk bij Goossens dé lamp gevonden waar we al een jaar naar zochten. Om eerlijk te zijn vond ik deze wel wat aan de prijzige kant. Maar ben uiteindelijk toch overstag gegaan. Net zoals met de eetkamerstoelen is het de bedoeling dat deze lamp nog wel wat jaartjes blijft hangen.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Naast de bank stond een super stoere industriële lamp, die ikzelf had uitgezocht. Maar de lamp was te laag, waardoor je recht in de lichtbron keek zodra je op de bank zat.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Dus uiteindelijk hebben we 2 nieuwe schemerlampen gekocht in betonlook, met lampenkappen van Lifestyle. Deze passen helemaal bij ons interieur en geven ook mooi rustig en warm licht. We zijn allebei super blij dat we eindelijk ons lichtplan in orde hebben. Dit was toch wel het laatste en moeilijkste project van de woonkamer.

Finishing touch

Als aller-aller laatste hebben we nog een mat op maat laten maken. Dit wilde Luc heel graag en ik moet zeggen dat dit echt de laatste finishing touch is.

Van een huis naar een thuis; project woonkamer, check!

Alles wat we nu nog zouden toevoegen zou te druk of overbodig zijn. Inrichten vind ik een van de leukste dingen om te doen, ik ben dan ook super blij met het eindresultaat. We zetten een dikke vink achter het “project woonkamer”. Nu kunnen we weer door met het volgende project “de bovenverdieping”.

Deze blogpost is een samenwerking met Veneta.com

Till next time!

Liefs,

Ook leuk om te lezen